Радиатор на бъдещето

Design digest с Теменужка Захариева  www.trendoffice.blogspot.com

Радиатор на бъдещето
designboom и BISQUE RADIATORS обявяват международен конкурс за дизайн на радиатора на бъдещето. Конкурсът е открит за студенти, професионалисти и дизайн ентусиасти от целия свят. Регистрацията е безплатна.
Наградите са:
– първа – 3000 евро;
– втора – 2000 евро;
– трета – 1000 евро.
Отличените проекти ще бъдат показани в началото на 2007 г. в Милано или в Лондон. В случай че някой от проектите влезе в производство, изцяло или на части, BISQUE RADIATORS ще изплаща годишно 1% от продажбите на автора. За още подробности на адрес: http://www.designboom.com/bisqueradiators.html
 
Война на бялото

За да удовлетвори исканията на клиентите си за повече индивидуалност, Electrolux обяви официално война на бялото. Вдъхновение за тази кампания се черпи от различните области на дизайна – мода, интериор, архитектура.
“Домът ни е отражение на това, което сме ние. Тъй като кухнята става новата дневна, тя трябва да позволява на хората повече индивидуалност”, казва Хенрик Ото, вицепрезидент на Global Design на Electrolux. “Вече не става дума само за функцията. Ние искаме хората да изказват по-активно мнението си за домашните електроуреди – така както и за техните дрехи, мебели и коли.”
Интервю с Хенрик Ото на стр. 42

Плочки с 3D ефект

Digitiles, или плочки със ситопечат, предлага корейската компания Dominic Crinson. Образите имат впечатляващ 3D ефект, особено когато са в голям размер, както се предлагат в серията Terrashella. Много приятно предложение за кухнята са и макроразрезите на плодове и зеленчуци. Останалите продукти на компанията можете да видите на адрес:

http://www.crinson.com/index.html

Специални издания