Изумителна инсталация

Ма Янсон (MAD Architects) в сътрудничество с Amazon и по покана на международно признатата медия за дизайн Interni представиха инсталацията „Amazing Walk“ в пространството Cortile della Farmacia на Университета в Милано по време на Milan Design Week 2024.

 

„Amazing Walk“, инсталацията, представена от Ма Янсонг (MAD Architects) в сътрудничество с Amazon на Milan Design Week 2024 успя да заличи границите между архитектура и природа, между реалност и сън. Структурата, висока 7,5 метра, вдъхновена от силуета на планина, е съставена от стотици триъгълни елементи и е конструирана без вътрешни колони.  Отворена от две страни тя приканва посетителите към изследване, потапяйки ги в красотата на заобикалящата среда и им осигурява усещане за подслон. „Amazing Walk“ е изградена от устойчива алуминиева сплав и е покрита с полупрозрачна композитна мембрана, с повърхност, която отразява околните сгради и близо стогодишния двор на университета.

С падането на нощта специалното осветление и изкуствената мъгла създават приказна атмосфера, а инсталацията изглежда сякаш се издига и плава в пространството. Осветлението е основен елемент, който благодарене на различни програми напълно променя усещането и обстановката.

Приложение с виртуална реалност добавя още повече емоция и интеракция с инсталацията.

MAD участват за седми път на Milan Design Week. Някои от предишните му инсталации включват „Безграничен“ (2016), „Небе“ (2018), „Свобода“ (2021), „Инерция“ (2023) и др.

 

Специални издания