OFS Hotseat Competition..Dono.

Конкурси

OFS Hotseat Competition – така се нарича международният конкурс за проект на стол, обявен от американската фирма OFS. Новият стол задължително трябва да включва дървото като елемент. Финалистите ще бъдат наградени с пътуване до Тексас, където на 27 април 2006 г. в шоурума на OFS в Далас ще представят продуктите си.Срок за подаване на документи: 31 март 2006 г. Повече подробности на адрес:
http://www.ofsthehotseat.com

Награди

Дизайн 2005 според списание Wallpaper
През януари т.г. на бляскава церемония авторитетното списание Wallpaper обяви наградите си за дизайн в множество категории. Най-добър дизайнер на мебели за 2005 г. е Патриция Уркиола. Решаващо за този избор се оказва представянето є на панаира в Милано и особено елегантната серия мека мебел за сядане Tufty-Time, проектирана от нея за B&B Italia.
http://www.wallpaper.com/house/1114

Лампион от кристални Чаши

Dono е лампион, изработен за известната италианска компания Fabbian. Представлява елегантна метална конструкция, проектирана така, че малките крушки да се захлупват с истински кристални чаши вместо с абажур. Удобно, нали! Красивата лампа е и поставка за чаши. Нищо чудно, че идеята за този оригинален дизайн е на жена.

Чекмедже притопля храна

Electrolux Icon е името на удобно чекмедже за затопляне на храна, предлагано от едноименната компания. То е част от кухненския корпус. Вътрешността му е облицована със стомана. Включва контрол за влажност, за регулиране на температурата (термостат за 150 до 220 градуса) и възможност да се използва само половината от обема.

Стъкло с интелект

Представете си високотехнологично стъкло, което променя вида си – от напълно прозрачно до сатинирано. И това се случва само с натискане на едно копче. Може да го използвате за прозорците у дома, за банята или офиса. Интелигентното стъкло PRIVA-LITE® се произвежда от френската компания Saint-Gobain. Тайната за постигане на този ефект е в наличието на течен кристал между двата външни ламинирани слоя прозрачно или оцветено стъкло. http://www.landmarkglass.com/index.cfm?page=20#privacy

Специални издания