Логични връзки

Рационална елегантност  в един мъжки апартамент 
 
Антоанета Баева 
проект студио Mode www.studiomode.eu, снимки Минко Минков 
 
 
Просторен и свободен от всичко излишно, умно проектиран и разумно бюджетиран,  този   апартамент на млад мъж  в Стара Загора е с модерен дух,  еманципиран от модните клишета.  Интериорният дизайн  е в актуалната линия на  бохемско – технократския лайфстайл, в която се съчетават нестандартни решения  с безкомпромисна функционалност, изявена индивидуалност  – с  изчистена визия.  Впечатляващо е умението на студио Mode да създава интериори от висока класа без доминиращо и натрапчиво присъствие на дизайна.  Издържаните решения във всеки детайл представляват високата стойност на този проект, а концептуалното обвързване на елементите в сложни и в същото време логични връзки, е подход, с който интериорът се превръща в  завършено произведение.  
 
Интересът към новите технологии и  материали  е доловим и в новия проект на Mode.  Студиото разработва пълна  линия продуктов дизайн за всеки свой обект и този апартамент не прави изключение.  Това е сигурен начин за  контрол над процесите и, по-важното, за custom made стандарт, с който всеки детайл идеално се вписва в интериорната концепция.
 
 
Жилището е на две нива, като обединява няколко по-малки апартамента.  Предизвикателството в подобни случаи са трегерите и колоните, които накъсват пространството. Решението е в обединяването под знака на един водещ  огънат детайл, който се повтаря в оформянето на таваните и в мебелите. Този заоблен елемент не само придава концептуална завършеност, но и загатва естетиката на 50-те в неочаквано футуристично измерение.  
Визуалните илюзии са друга силна страна в работата на студио Mode  и в този проект отново имаме игра с отражения и перспективи. Повтаряемост на елементите, контрастни съчетания, монохромност с разслояване на сходни нюанси – всичко това придава на интериора  по мъжки красива и рационална елегантност.  
      
Целият материал в брой април/2016 
 
 
 

Специални издания