Furtiv- елегантността на светлината

Доминик Перо и Гаел Лорио-Прево си сътрудничат с парижката компания Ozone за нова серия осветителни тела

 

Снимки Джиорджио Марафиоти

 

Производител и издател на осветителни тела, Ozone представя новата си колекция Furtiv, проектирана от архитектите Гаел Лорио-Прево и Доминик Перо, която обединява строгостта на архитектурните линии и поетичната, дори философска концепция за светлината. Тя включва настолна и подова лампа, както аплик и плафониера. С алуминиева структура и покритие от огледален или текстуриран никел, те са вдъхновени от осветителните тела, предназначени за читателите на Националната библиотека на Франция (BNF), един от най-важните проекти на Доминик Перо. Леко промененият им силует е по-подходящ за уютната атмосфера на частен интериор. А усъвършенстваният им дизайн позволява на светлината сякаш да ги дематериализира.

 

 

Ozone е създадена от Етиен Гуно и Ерик Йенке през 2000 г. И други архитекти като Жозеф Диран, Глен Сестиг, Жан-Мишел Вилмот, Режис Бота сътрудничат с компанията, привлечени от нейния професионализъм и изтънчен стил.

Гаел Лорио-Прево се присъединява към архитектурната агенция на Доминик Перо през 1989 г. Между по-важните им съвместни проекти може да споменем разширението на Съда на Европейските общности в Люксембург, Университет Ewha в Корея, DC Tower в Австрия, преустройството на Pavillon Dufour във Версай и обновяването на Пощата на Лувъра в Париж.

 

 

Специални издания