Акценти в банята

Катя Асенова

Банята отдавна не е подчинена единствено на утилитарната функция и тя, както всички останали помещения, впечатлява с дизайн. В малката квардатура обаче, понякога е трудно да се внесе акцентен елемент, който да не тежи и да не доминира. Затова в добрите интериори акцент често е високият клас дизайн на самите мебели, санитария, смесители и облицовки. Световните производители предлагат обзавеждане, което впечатлява с геометрия, пропорции и материали. Акцентите елементи обаче носят и още нещо – характер, чар, неочаквано решение, ексцентрична хрумка. Може да са в духа на класиката или да са хипермодерни, но винаги с излъчване, което се помни. А балансът, добрият вкус и съвременният поглед са застраховката срещу несполучливите опити за оригиналност.

Умивалникът върху плот One Shot и мебел за баня Il Cavalletto от италианския производител Artceram придава характер и стил на банята. Предлага „Булгрес” 


Смесителите Connect Air на Ideal Standard са с изискан модерен дизайн  с плосък връх и  нежни ръбове – елегантен акцент в зоната на умивалника. 

Решение на съвременен проблем – предложението на Esteta Interiori модернизира един от основните аксесоари в банята, като му добавя нова функционалност. Специфичната форма увеличава звука на телефона и го държи над мократа основа.
Essense e eноръкохватков смесител със специално PVD покритие, устойчиво на надрасквания и замърсявания, в приятен, топъл цвят warm sunset. Колекцията е с изчистен дизайн, който създава класическа елегантност в банята. Предлага Grohe.
Изчистеният дизайн на плочките от серия Абитаре 25х40, които се предлагат в светло и тъмносиво, чудесно се допълва от артистичните декори в колекцията. Плочките са с матова повърхност, а визията им успешно имитира цимент От КАИ Груп.

Специални издания