Мляко и орех

Изчистена, ефирна визия в контрастни тонове

проект Fimera Design

снимки Ники Канделеро

текст Антоанета Баева

 

Ефирен и просторен, приповдигнат, приветлив и свеж – почиваш си, дори само докато гледаш този интериор. Усещането, че излъчва светлина и носи положителна енергия, прави обитаването леко и приятно.

 

Жилището се намира на последния етаж на столична еднофамилна къща от 80-те години. Собствениците – младо семейство с дете, търсят модерна и спокойна визия в „стил Fimera Design” и се доверяват изцяло на студиото.

 

Наоколо има само ниско строителство и дворове с много зеленина, което е голямо предимство, използвано максимално с остъклената площ на фасадите. Захабеният и остарял като стил и функционалност апартамент е изцяло обновен – сменят се дограмата, подовете, вратите, всички мебели. Площта от около 90 кв. м била раздробена, както е характерно за домовете от онова време. Fimera Design оформят по-голяма дневна зона, като премахват стена и приобщават една от спалните. Това преустройство изисквало надеждно конструктивно решение и така е направена анкерирана метална колона, която поддържа плочата. Този елемент се вписва отлично в интериора, а комбинацията на метала и класическата визия на колоната му придава интересен двусмислен аспект.

 

Fimera Design залагат на изключително изчистена визия и на баланса тъмно – светло, в който бялото доминира като цвят и усещане. Използват фурнир пушен орех и елементи в черно, с които създават изявен контраст и внасят в интериора топло уютно усещане с доза лукс.

 

Специални издания