Грег Натале с първо участие на салона Maison et Objet

През януари известният австралийски дизайнер представи за първи път в Париж новата си колекция декорация за дома

 

Известният австралийски дизайнер Грег Натале участва за първи път на най-голямото френско изложение за декорация и дизайн Maison&Objet с изложбата Fantaisie. В нея успяхме да видим три нови колекции керамика – Debbie, Visage и Billy,  както и най-новата серия скулптурни каменни елементи Onda. Изложбата представи и стилни допълнения към колекциите на Грег от месингови аксесоари и кристални предмети, като свещника Aristotel, книгоразделителите Blitz и купата Boule…Сценографията на изложбеното пространство акцентира върху геометрични обеми, скулптурни арки и ефекти trompe l’oeil.

„За настоящите си колекции съм вдъхновен от микса между изкуство, мода и музика, който се появи от ъндърграунд клубните сцени на 70-те и 80-те години на миналия век“, споделя Грег. „Много от новите ми керамични изделия са кръстени на суперзвездите от новата вълна от онази епоха.“

Fantaisie прикани посетителите да изживеят вселената на Грег Натале чрез поредица от различни, но допълващи се истории.

В допълнение дизайнерът представи и третия том на луксозното издание със селекция от най-впечатляващите му реализации, The Layered Interior, издаден от  Rizzoli.

 

 

 

Специални издания