Varmblixt- съвместна колекция на IKEA и Сабин Марселис

В рамките на ексклузивна изложба, от 7 до 11 февруари в галерия КО-ОП, студио Комплект ще представи колекцията Varmblixt, която IKEA разработва заедно със световно известната нидерландо-новозеландска дизайнерка Сабин Марселис.В новата колекция Сабин Марселис изследва емоционалните ефекти на светлината вкъщи и как тя преобразява дома. Колекцията включва продукти с нестандартни форми и линии, като полупрозрачната им текстура кореспондира по забележителен начин със светлината в  интериора – независимо дали тя е естествена, или изкуствена. Благодарение на това се променя и обстановката, а с нея и нашето възприятие и цялостното преживяване.

 

 

По време на откриването на изложбата архитект Ева Куртева (Kukadesign) ще говори за това колко сложно, важно и енигматично е да се работи с осветление в интериора.

 

Дизайнерката Сабин Марселис е носителка на редица награди. Израснала е в Нова Зеландия, а в момента живее и работи в Ротердам, Нидерландия. Завършва Академията за дизайн в Айндховен и се специализира в проектирането на продукти, инсталации и пространствен дизайн. В нейните изчистени творби на преден план излизат простите форми, вложените материали и процесите на конструиране.

 

Специални издания