Panasonic представя новата комбинирана фурна с пара NN-DS59N

Panasonic, световен лидер в разработването на модерни електронни устройства, технологии и решения, представя новата си комбинирана фурна с пара NN-DS59N. Този многофункционален кухненски уред 4-в-1 предлага четири различни метода за готвене – пара, фурна (нагряване отгоре-отдолу), грил и микровълни.

 

 

 

Най-добрият начин за здравословно готвене- на пара

Готвенето на пара е един от най-добрите готварски методи за запазване на хранителните вещества и подчертаване на вкуса, особено при рибата и зеленчуците. Например, когато се варят броколи, те могат да загубят повече от 50% от своя витамин С – но при готвене на пара 94% от този основен витамин се запазва.

Готвенето на пара също така е традиционна японска техника за приготвяне на Уашоку, което означава японска храна, която е едновременно здравословна и вкусна. Използвайки комбинация от свежи, ароматни и здравословни съставки, приготвени по нежен начин, Уашоку се слави в цял свят със своята простота, здраве и вкус. Това е и причината Уашоку да е в основата на всеки кухненски продукт Experience Fresh на Panasonic, като NN-DS59N.

Вдъхновена от вечната японска култура, технологии и техники на готвене, новата 4-в-1 комбинирана фурна с пара NN-DS59N е експертно проектирана и произведена, за да даде възможност на готвачите от всички нива с лекота да се насладят на истинско здравословно готвене.
За разлика от конвенционалните микровълнови фурни, NN-DS59N разполага с уникален вграден парогенератор и голям резервоар за вода с обем 600 ml. Заедно, те произвеждат до 1100 W мощна пара с висока плътност, която се впръсква директно във вътрешността на фурната, за да я запълни изцяло. Парата готви храната бързо и равномерно, като същевременно запазва хранителните вещества. Функцията за пара може да се комбинира с функциите фурна (нагряване отгоре-отдолу) и грил за пълна гъвкавост при готвенето.

Тава за грил

Тавата за грил на Panasonic дава възможност за приготвяне на хрупкави ястия с пълноценен вкус. По време на готвенето микровълните загряват тавата за грил отдолу, докато грилът работи отгоре за печене на пиле, чипс и други. Или отгоре може да се използва функцията за пара, за приготвяне на хрупкави, богати на хранителни вещества зеленчуци.

 

Пържене с по-малко мазнина

Функцията за пържене с ниско съдържание на мазнини прави пържената храна по-здравословна. Тя работи чрез комбиниране на микровълни и грил: микровълните загряват тавата за грил отдолу, а грилът осигурява топлината отгоре за вкусни хрупкави ястия с по-малко мазнина. Отделената при готвенето мазнина се стича по каналите на тавата за грил, така че храната с ниско съдържание на мазнини става сочна отвътре и хрупкава отвън, без да е необходимо да я обръщате.

 

Лесно използване

Комбинираната 4-в-1 фурна с пара NN-DS59N е оборудвана с множество удобни функции, за да превърне готвенето на всякакъв вид ястия в истинско удоволствие:


Сензор „Genius“ за лесно подгряване

При функцията Автоматично подгряване, сензорът „Genius“ измерва влагата в храната и след това автоматично изчислява времето за подгряване, за да осигури възможно най-добрите резултати.


Комбинирано готвене

Потребителите могат да се насладят на професионални  резултати, благодарение на комбинираното готвене, което позволява едновременното използване на два топлинни източника. То е предназначено да улесни избора на правилния метод за най-доброто и безпроблемно готвене. Потребителят може да избере между шест предварително зададени комбинации. Например, готвенето на пара и фурната могат да се използват за печене на вкусен домашен хляб, а микровълните и грилът – за приготвяне на хрупкава, вкусна пица.


Инверторна технология на Panasonic

NN-DS59N пести ценно време и енергия, като приготвя ястия до 40% по-бързо, благодарение на инверторната технология. Могат да се използват до три функции наведнъж за бързи резултати и нежно и равномерно приготвяне на храната. Благодарение на прецизния контрол на мощността, храната не се преварява и хранителните вещества се запазват. Естествено, тази интелигентна технология пести и енергия, което е полезно за домашния бюджет и околната среда.


Разнообразие от автоматични програми

Благодарение на 28 автоматични програми, включително автоматично препичане на хляб, потребителите могат да препичат хляб, кроасани, кифлички и багети, за да придобият отново вкус като на прясно изпечени. Автоматичната програма „Junior Menu“ помага много при готвене на разнообразни домашни пресни и здравословни ястия за деца, като например плодово или зеленчуково пюре. Има и програма за перфектно задушаване на ориз. А това са само малка част от всички възможности.

 

Модерен, компактен дизайн

Новата NN-DS59N се отличава с компактен дизайн, който се вмества във всяка кухня и се вписва безпроблемно във всеки съвременен интериор. Отварящата се надолу стъклена врата без рамка, удобният сензорен контролен панел и LCD дисплеят с бели надписи придават модерен стил на кухнята. Макар и компактна, вътрешността на фурната е широка, с цели 27 литра пространство, което означава, че повечето видове готварски съдове могат да се използват за допълнителна гъвкавост.

 

Лесно почистване

Готвенето е много по-приятно, когато почистването е лесно. Ето защо комбинираната 4-в-1 фурна с пара NN-DS59N е с гладка повърхност от неръждаема стомана от вътре, което позволява на потребителите лесно да я почистят. Предвидени са четири програми за автоматично почистване – като например „Cavity Cleaning“, която използва гореща пара за почистване без усилие. Уникален за Panasonic е плоският нагревател на грила, позволяващ горният панел да бъде избърсан наведнъж. Освен това, липсата на въртяща се плоча означава по-малко компоненти за миене, като така се пести и вода, а тавата за грил е подходяща за миене в съдомиялна машина.

 

Надеждност и здравина

Уредите на Panasonic се характеризират с високо качество, надеждност и здравина, което означава, че издържат по-дълго и така допринасят за по-устойчив начин на живот. Тъй като инверторната технология готви с оптимална мощност, NN-DS59N консумира по-малко енергия, позволявайки на потребителите да готвят по-ефективно и същевременно да прекарват повече време с близките си.

По време на разработването, този многостранен кухненски талант 4-в-1 премина през няколко теста. Специализирани роботи на Panasonic натиснаха бутоните повече от 60 000 пъти и отвориха вратата 150 000 пъти – движения, които нормално се правят за 15 години, дори и от най-ентусиазираните кулинари.

 

Историята на микровълновите фурни на Panasonic започва през далечната 1966 г., когато Panasonic пуска първата си микровълнова фурна за дома. Оттогава, базирайки се на непрекъснато нарастващия опит и експертиза, компанията разработва все повече и повече продукти, насочени към нуждите на потребителите – предоставяйки иновации, усъвършенствани технологии, енергоспестяващи функции и уникален дизайн.

Специални издания