Наш дом отличи най-добрите в бранша на обзавеждането и строителството

Второто издание на инициативата „Препоръчано от Наш дом 2017” се проведе на 29 май в S Bar в София.

Събитието е част от поредицата инициативи по повод 50-годишнината на списание Наш дом, която най-старото и авторитетно издание за интериор отбелязва тази година.

 
Програмата „Препоръчано от Наш дом” е с мисията да фокусира общественото внимание върху най-качествените фирми и услуги в областта на дизайна, обзавеждането и строителството и да популяризира марки и компании с принос за развитието на сектора, които влагат много усилия, енергия и мисъл в своята работа.
 
Отличието „Препоръчано от Наш дом”е гаранция и препоръка, зад която стои 50-годишният опит на списанието и неговия екип.  
 
В програмата са включени номинирани от Наш дом фирми (производители, вносители, дистрибутори) и услуги, които са доказали своите качества и лоялност в годините.
 

 
Събитието се проведжа в партньорство с Dibla.com,  АИДБ – Асоциация на интериорните дизайнери в Българя, съюз Произведено в България, Комисия за защита на потребителите.
 
Ето и отличените фирми в различните категории:
 
1. Най-успешно развиващ се български производител
Фабрика за щори „Камакс”
През годините фирмата успя да наложи името си като стандарт за качество в областта на производството и продажбата на слънцезащитни продукти. Фабриката произвежда различни модели външни и вътрешни щори, сенници, перголи, корнизи и други.
 
2. Устойчив растеж
Сонико ООД
Компания с над 20-годишен опит в производството на строителен и архитектурен обков;  заключващи системи по европейски стандарти и изделия, изработени от антимикробни медни сплави. И днес фирмата е в семейни ръце, като развива проектно производство, извършва леене на алуминиеви сплави и тяхната роботизирана механична обработка.
 

 
3. Най-добра услуга
Верига магазини Домко
Вече повече от 15 години веригата налага най-новите тенденции в областта на интериорния дизайн и обзавеждането. В магазините се предлага богата селекция стенни покрития, подови настилки, интериорен текстил, осветителни тела и аксесоари. Клиентите могат да се възползват и от различни услуги, сред които дизайн консултации, проектиране и монтаж за частни домове, административни и хотелски сгради. Домко разполага и със собствено ателие, което изработва завеси, декорации, текстилни щори, шалтета, подматрачни основи, възглавници, поли за столове по каталог или по индивидуален проек.
 
4. Интериор на шоурум
Идеал Стандарт
Иновативност, технология и лекота в дизайна, експертност в решенията за управление на водата. Това са само някои от отличителните черти на продуктите на Идеал Стандарт. С професионален подход и решения компанията задава посоката на развитие на индустрията и е верен съветник за професионалистите.
 
5. Хармонична и екологична жилищна среда
Мрамор и Гранит
Българската компания е с дългогодишен опит и традиции в търговията, преработката, монтажа и реставрацията на натурален камък – мрамор, гранит, варовик, травертин, оникс и други. Ексклузивен представител за България и региона на испанския химически концерн “ROBERLO” S.A. – строителна химия и продукти за обработка, поддръжка и импрегнация на скалнооблицовъчни материали. Основната дейност на фирмата е в България, но също така предлага за износ български естествени камъни и на европейския пазар. 
 
 
6. Най-добра дизайнерска селекция на продукти
Design District 
Sofia Design District Store е място, където се представя  дизайн на световно ниво с акцент върху качеството и функционалността. Тук се предлагат мебели, декоративни предмети, осветителни тела и аксесоари от известни дизайнери с фокус върху класическия и съвременен скандинавски дизайн.
 
7. Иновативни продукти 
Стилстрой Трейдинг
Компанията е лидер в областта на архитектурните декоративни продукти за интериорно и екстериорно приложение – профили, фризове, первази, облицовки и елементи. Фирмата е с 21-годишно присъствие на пазара и е специализирана в доставките, дистрибуцията и маркетинга на продукти за интериорно и фасадно оформление. Силстрой Трейдинг е официален представител за България на водещи производители в своята област и предлага продуктите им с доказано качество.
 
 
8. Най-добро съчетание на дизайн и функционалност
Grohe
Компанията e световен лидер в производството на санитарна арматура, смесители и душове. Основните ценности на марката са иновативни технологии, високо качество, ненадминат дизайн и устойчиво развитие, подчинени на ангажимента на Grohe да създава „Истинско удоволствие от водата”. Само през последните десет години успехът на компанията бе потвърден от над 240 дизайнерски и иновационни награди и компанията беше в топ 3 на „най-устойчивите големи компании в Германия през 2015 г.”
 
9. Оригинален стил и ярка идентичност
Sony
Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света.
 
10. Специалната награда на Наш дом
Волтурно
Повече от 20 г. Волтурно има утвърдено изразително присъствие в предлагането на екстериорни, интериорни и дизайнерски настилки и облицовки, санитарно и СПА оборудване, както и авторски продукти на дизайнери с международен имидж. Фирмата е желан и уважаван партньор на 28 елитни италиански производители, което  гарантира най-новите и класни продукти за реализиране проектите на българските архитекти, дизайнери и инвеститори.
 
 
 

Специални издания