Maison&Objet онлайн

Digital Fair, дигиталното издание на най-голямото френско изложение ще се проведе от 4-ти до 18-ти септември 2020

 

Калина Константинова

 

За първи път от създаването си изложението Maison&Objet ще се проведе изцяло онлайн от 4-ти до 18-ти септември. „Digital Fair“ ще бъде разделен между две платформи. В сайта https://mom.maison-objet.com/ (Maison&Objet and More) ще могат да бъдат разгледани дигиталните шоуруми на всички представени фирми, а www.maison-objet.com ще излъчва Digital Talks- конференции, срещи с организаторите на събитието, лекции…

Maison&Objet създава платформата MOM (Maison&Objet and More) през 2016-та година, като онлайн пространството, което продължава и допълва двете издания на салона, свързвайки фирми и производители с близо 400 000 купувачи от цял свят през цялата година. По време на Digital Fair само един клик ще ви дели от получаването на каталог, информация или среща с всички участващи фирми.

Digital Talks ще допълва програмата на провеждащата се по същото време Paris Design Week, свързвайки най-добрите творци, агенции за анализиране на тенденции, архитекти, дизайнери, дистрибутори и производители. Онлайн конференции, селекция на продукти, представяне на фирми, podcast-и и интервюта на живо ще обсъждат теми, свързани с глобалните епидемични проблеми, превръщащи „Дома“ в убежище много повече от когато и да било, оказвайки влияние върху дизайна на всички жилищни пространства.

Първата конференция ще срещне Рами Фишлер с Филип Брокар, изпълнителния директор на Maison&Objet, в разговор за бъдещето на жилищното пространство, своеобразно продължение на вече започнатата дискусия по време на януарското издание на изложението и експерименталната инсталация,  създадена от дизайнера… Елизабет Лериш, Франсоа Бернар и Франсоа Делко, които традиционно създават специални зони, обединяващи в няколко теми най-важното от салона ще говорят за тенденциите по отношение на дизайна през настоящата година.

В друга конференция, трендмейкърът Венсан Грегоар ще анализира новопоявилите се тенденции в следствие на заплахата Covid-19. Ще бъдат обсъждани теми, свързани с отлива на консуматорите от физическите магазини и начините да се завърнат отново в тях. Преосмислянето на цели сектори като туризъм и хотелиерството също ще бъде обект на дискусия. В срещите ще участват и известни шеф-готвачи, които ще запознаят публиката с иновативните си концепции за заведения.

Специални издания