Magniflex пуска на пазара златен матрак

Най-скъпият матрак в света, в който са втъкани 22-каратови нишки, вече може да бъде видян и закупен в България. Лимитирана серия беше представена на парти в Tiffany по случай 5-годишното присъствие на компанията Magniflex у нас.

Матракът „бижу“ не е просто аксесоар за дома, той се грижи и за добрият сън на хората. Освен с комфорта и естетическите си качества, този позлатен продукт оправдава високата си цена и с медицинските свойства, които притежава. Още от древността златото е традиционно средство за борба срещу умората и скованите крайници, и е ключов елемент в грижите за красотата и здравето на кожата. Благодарение на своите терморегулиращи, антистатични, антибактериални и антиалергични свойства, скъпоценните влакна в матрака подобряват кръвообращението, намалява стреса и напрежението в тялото, улеснява достъпа на кислород до кожата и дори помага в борбата с онкологичните заболявания. Свойствата на златото в матрака са изследвани от специалистите на Magniflex в продължение на шест месеца.
 
Матракът може да се персонализира, като на етикета му се изпишат инициалите на собственика. Също така той може да е съобразен с теглото и височината на притежанеля му. Вътрешността му е изработена от високотехнологичния материал Memory Foam (пяна с памет). Създаден в лабораториите на наса този материал висока плътност и невероятна еластичност. При контакт с топлината на кожата, той заема точната форма на тялото, без да го притиска в нито една точка. След отстраняване на натиска, матръкат възвръща на 100% първоначалната си форма. Специалната обработка Airyform увеличава максимално достъпа на въздух, за да остане кожата на тялото свежа и суха.

Специални издания