Ideal Standard с четири приза от Red Dot Awards

Ideal Standard беше отличен с четири награди за продуктов дизайн на международния конкурс Red Dot. Призове получиха три гами от дизайнерската колекция Atelier и новия смесител Ceraplan iX.

Един от наградените продукти е Joy Neo – най-новото допълнение на Ideal Standard към Atelier Collections. В неокласическата му естетика се съчетават екстравагантност и простота със симетрични форми, които придават елегантност. Гамата смесители се предлага в две различни покрития, разнообразие от модели и два стила на ръкохватката, с което Joy Neo насърчава творческото изразяване.

Високо признание от журито получи колекция Linda-X – елегантна гама от мивки и вани, вдъхновени от  емблематичната колекция Linda, представена за първи път през 1977 г. Фините, извити линии на гамата Linda-X са постигнати с иновативния материал Diamatec®, който разширява възможностите на керамиката, за да предложи тънки, но изключително здрави и издръжливи изделия. Резултатът е колекция, която прекрасно отговаря на нуждите на съвременния живот.

Мивката Tipo-Z на Atelier Collections е третият награден продукт. Внимателно изваяна от фина керамика тя се отличава с монолитен силует и гладки преливащи повърхности, което я прави елегантен, открояващ се елемент във всяка баня.

И трите колекции са проектирани в партньорство с известното италианско дизайнерско студио Palomba Serafini Associati.

Иновативният хибриден смесител за мивка Ceraplan iX е четвъртият отличен с престижната награда Red Dot. Усъвършенстваната технология на смесителя съчетава гъвкавостта и контрола на едноръкохватковия смесител за мивка с предимствата за хигиена и пестене на вода на безконтактния смесител. Специално проектирана да внесе технология без докосване в жилищните домове и хотелиерския сектор, колекцията Ceraplan iX постига красив баланс между иновативна технология и стилен дизайн, отговаряйки на нуждите на съвременния живот. Новата гама беше ексклузивно представена на тазгодишния Salone del Mobile в Милано и ще бъде пусната на пазара по-късно през 2022 г.

Наградените продукти могат лесно да се комбинират с продукти от други гами на Ideal Standard, за да осигурят цялостно решение за всяка баня чрез иновативния подход на марката Singular™. Разработен специално, за да направи по-лесен избора на продукти, като същевременно вдъхновява креативността, Singular рационализира дизайна на баня за архитекти, дизайнери, търговци на дребно, търговци и крайни потребители.

С хиляди участници от цял ​​свят наградата Red Dot е един от най-големите световни конкурса за дизайн. От създаването си през 1955 г., отличието Red Dot е желан международен печат за изключително качество на дизайна.

Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Ideal Standard, сподели: „Радваме се, че изключителният дизайн на Ideal Standard отново получи признанието Red Dot. Нашите колекции Atelier, са насочени към насърчаване на процеса на създаване чрез обединяване на висока технология в производството и иновативен дизайн, за да позволят реализацията на вечни проекти. Чест е, че нашите продукти впечатлиха толкова уважавани съдии, а спечелването на четири награди е изключително постижение.“

 

Специални издания