VIP почивка

Луксозна ваканция с датската фирма за обзавеждане Vipp

 

Калина Константинова

 

Играта на думи между Vipp (датския производител на кухни и обзавеждане за дома) и съкращението VIP е неизбежна- качеството, вниманието към детайла и историята зад всеки нов проект на фирмата превръщат клиентите й в наистина много специални хора и във всеки случай им предлагат неповторимо преживяване.

 

Създадена през 1939 г (с изобретяването от Холгер Нилсън на първото кошче за боклук с автоматичен педал за фризьорския салон на съпругата му Мари) семейната компания Vipp е извървяла дълъг път, увенчан с изключително признание, а именно приемането на въпросното кошче в постоянната колекция на MoMA в Ню Йорк. Разбира се портфолиото на Vipp продължава  да се разширява, превръщайки фирмата в референция по отношение на високия клас обзавеждане за дома.

 

Vipp обичат да разказват истории- своята, разбира се, но и тези на клиентите, свързани с продуктите им. На страниците на списание Наш Дом често сме ви показвали изключителни домове, обзаведени от  Vipp, които определено се отличават и остават в съзнанието.

 

Vipp ваканциите са една сравнително нова инициатива на фирмата, която предлага подбрана селекция от дестинации за уникални изживявания. Засега възможните дестинации са четири – оригинални и, естествено,  обзаведени от Vipp. Така, почивайки си на невероятни места, вие имате възможност и да се запознаете с продуктите на фирмата отблизо.

 

Най-новото предложение за Vipp почивка е в реновирана ферма на датския остров Лоланд,  строена през 1775 г и обградена от декари девствена гора. Гостите разполагат с три спални, баня, трапезария и кухня- всичко на 88 кв.м.

 

Обзавеждането е минималистично, но практично и подчертано съвременният му аспект контрастира по любопитен начин с автентичната постройка със сламен покрив, преминала сякаш необезпокоявана през вековете.

 

Специални издания