В черно и бяло

текст Антоанета Баева
интериор инж. Борислава Иванова за Verrsus и Selamore
снимки Александър Новоселски

Млада двойка започва преустройството на това семейно жилище с идеята да го превърне в място със стилен лукс, който ще остане актуален във времето. Противно на очакванията за младежко пространство, собствениците търсят спокойна, премерена визия, без екстравагантност. Усещането за лукс е постигнато с мебели, аксесоари и настилки от най-висок клас.

В палитрата преобладават контрастните черно-бели решения, което дава възможност за доизграждане на интериора с лични предмети и акценти. Семплата цветова основа подсилва модерния аспект в дизайна на обзавеждането. Особено внимание е отделено на осветлението, с което още веднъж се подчертава зонирането на пространството.


 

Апартаментът е преустроен архитектурно – откритата стълба в средата на хола е облечена и около нея се “завърта” дневната зона с камина, телевизор и място за склад.
 

 
Новият обем обособява кухненската част и оформя антре и удобно гардеробно. Жилището е и високотехнологично – част от електроуредите и осветлението се командват дистанционно.

Централната климатизация на помещенията с вкарване на пресен въздух е удобство и комфорт за обитателите. Цялото обзавеждане е от Verrsus.

 
 
Целия материал четете в брой юли 2015 г. на сп. „Наш дом”.

 
 
 

Специални издания