Тиймбилдинг

Проект: студио Funkt
Текст: Антоанета Баева
Снимки: Александър НовоселскиОфисът събира на едно място различни млади предприемачески екипи. Намира се в стара сграда с отлични дадености – високи тавани, простор и много естествено осветление. Бюджетът обаче е ограничен, времето – също. Най- голямата инвестиция е в 700-те кв. м нов паркет. Отлично решение за зониране на обширното пространство е групиране на бюрата около кутиите за кабели. Таванът с осветление на скари е с характерно индустриално излъчване.

Офисите не са това, което бяха. Психолозите отдавна са доказали, че строгата корпоративна дисциплина и стeрилният офис интериор не стимулират творческата енергия. Затова, когато е необходимо да работи въображението, се работи върху офис пространството. Funkt обичат играта с нарушаване на правилата – креативна деструкция на клишетата, подплатена с практични умения и мотивирана с функционалност.

   
Водеща идея в интериора са черните стени – дъски – функционален елемент, който в същото време формира усещане за креативна и динамична работна среда. Едри парчета дунапрен, облечени в подходящ текстил (ИКЕА), са цветен акцент и удобно място за сядане, контрапункт на офис столовете.

Офисът на Eleven е отличен пример на Clever Design – находчиви идеи, технологичност, нисък бюджет. Има и нещо още по-важно – иска ти се да останеш. Средата е неформална и забавна, пространството не задушава с офис етикет и липса на разнообразие и въздух. Създадени са условия не само за работа, но и за разпускане и освобождаване на съзнанието. За неформално общуване – нещо като тиймбилдинг на място.

Беседката с меко сядане е още една възможност за уединение или общуване и още един нестандартен, игрив акцент в интериора. Създадена е по проект на Funkt от боядисано в черно OSB. Към “покрива” й, който също става за сядане, води стена за катерене. Дървена стойка, изработена в работилницата на Funkt, превръща хамака в ефектна мебел. 

Тук работят млади хора, от които се очаква да бъдат гъвкави, креативни и освен това да се посветят максимално на каузата. А за това се изисква не само дисциплина и добро CV, а също желание и добро разположение на духа.

    

Конферентната зона е относително изолирана с шкафчета, между които се побират още столове. 

Кухнята подсилва усещането за автентично, неформално пространство. Находчиво решение са шкафовете от суров MDF, с който наподобяват текстурата на кашони. 

 

 

Специални издания