Гледка море

Много светлина, простор, удобства за почивка и игра на голф – това са характеристиките на този прекрасен дом, разположен на голф игрище “Блексирама”

Снимки “Студио МЕМ”
Текст Ирена Куртева

Къщата е собственост на две млади и успели семейства, като архитектурният проект е на арх. Люблена Пунчева. Дневната част (кухненският блок, трапезарията и меката мебел) е разположена централно, а от двете й страни са спалните и баните за всяко семейство. Така всяка фамилия има своето лично пространство, а през деня са заедно в общата зона. Цялата къща е обърната към морето, а високите арковидни витрини позволяват светлината да влиза свободно в помещенията. Гледката е прекрасна. Екстериорът и интериорът се сливат и чувството за простор е осезаемо.
 В решенията си  за къщата семействата са се разделили на „нежна”  и „мъжка” половина. Интериорната част (мебели, удобство, визия и цветове) са дело на дамите, а екстериорните решения – на мъжете. Мебелите, произведени от старозагорската фирма “Мобили”, са по идея на собственичките, които са проявили много вкус. Белият цвят на обзавеждането и стените, съчетан с цветни акценти, създава усещане за лекота и ефирност. Мъжките екстериорни решения са много удачни и практични. Пространството пред къщата до басейна е покрито с тиково дърво. Всичко е на едно ниво и така се създава впечатление, че хоризонтът прелива в морето. Останалата част от мястото е решена на по-ниско ниво, където сред тревата е масата за хранене на открито, барбекюто и още лежанки. Прекрасно решение, с което се получават две коренно различни пространства за релакс и общуване.

Разбира се, тази къща освен за почивка и гости е и място за практикуване на любимия спорт на двете семейства – голфа, за каране на колела и разходки.

Целият текст в бр. 6/2010


 

Специални издания