Цвят мента

Спокойна неутрална среда, която лесно може да променя своя характер

Антоанета Баева, 
Проект: Йордан Ангелов, студио Qube  
 
Създаването на пространство с индивидуалност, чиято стойност ще се запази във времето, изисква фин баланс и внимателен избор на елементи. Йордан Ангелов от студио Qube успява да отговори на това предизвикателство и да оформи спокойна неутрална среда, която лесно може да променя своя характер.
 
 
Визията на собствениците включва букет от стилове, като дизайнерът има сложната задача да усети търсената атмосфера и да открие цветове и обзавеждане, които обобщават желанията на обитателите, но ги коригират в посока по-изчистен и неутрален дизайн.  
Така се оформя модерно пространство с лека и стилна линия, в което всичко е на мястото си и е напълно обосновано от функционална гледна точка. 
 
Изпълнени са и изискванията за разумен бюджет, кратки срокове, както и желанието за удобно разполагане на цялото домакинство на младото семейство в рамките на 
75 квадрата.
 
 
 
Акцент в концепцията са изчистените линии и оформянето на пространството в завършени, цялостни обеми, в които свободностоящите елементи стоят добре. За разположението на уредите и целия багаж е спазен принципът „всичко скрито”, за да не се нарушава впечатлението за идеално чисти повърхнини. 
 
Акценти в цвят мента придават свежест и чар на минималистичния  интериор и доказват умението на автора да бъде едновременно артистичен, рационален и прецизен.  
 
Целият материал в брой март/2017
 
 
 

Специални издания