Артистична геометрия

Интериор Fimera Design Studio,

снимки Ники Канделеро,

текст Антоанета Баева

Нещо космическо и нещо old school се долавя в атмосферата на тази просторна къща в София. Космополитната визия и свръхмодерната работа с обемите, материалите и цветовете е съчетана със занаятчийско майсторство и образи, посветени на колективната страст от близкото минало – Star Wars и твърдата музика. Fimera Design не остават в сигурния пристан на минималистичната естетика и търсят завладяващи, ярки елементи със силно визуално въздействие.

Как започва всичко? С 500 кв. м на четири нива – пространство, достатъчно да посрещне нуждите на четиричленно семейство, но също трудно за овладяване с разумни функционални решения и предизвикателство за създаването на мечтания от семейството уют.  

Fimera, както обикновено, подхождат изключително последователно в концепцията и изграждат завършено цяло, в което всеки елемент тежи на мястото си и оформя хармонична и плътна обща картина. Ключови за проекта са изчистените архитектурни обеми и вградените решения. Дървото е с главна роля,  но не само с естествената красота на фладера си, а и с прецизно изпълнените custom решения като геометричния растер на тавана и изключителната врата в дневната, която стои като истинско изкуство.

Едри плочи гранитогрес, технически камък,  мазилка с ефект на бетон и MDF бял лак балансират топлината на дървото и оформят модерната градска визия на дневната.

В зона „нощ” мекотата на материалите и цветовете носи усещане за релакс и интимна сигурност, която обгръща като фино, луксозно одеяло.   

Резултатът е къща за показване, но и къща за живеене – безценна комбинация на висок клас естетика с практичност и удобство и с един авантюристичен heavy metal елемент, който печели сърцето и показва характер.

 

Специални издания