Измисли си сам… хладилник

28 септември, 2021

 

Наскоро Samsung Electronics представи „Bespoke Home 2021“ – иновативна технологична концепция за домакински уреди. Продуктите от гамата Bespoke са с дизайн, който потребителите могат да персонализират съобразно вкуса, навиците и нуждите си. Уредите са с гъвкави функционалности и с оптимизирана свързаност с други устройства. Акцент в цялостната система технологични решения Bespoke Kitchen са хладилниците, адаптирани към индивидуалните потребности.

 

 

Често се случва да създадем мечтаната кухня в стила, цветовете и размерите, които най-точно подхождат на нашия вкус и навици, но в нея да остане един компромисен елемент – хладилникът! Тромав, в неподходящ цвят, той не се вписва в нашия дизайн. Освен това размерът и разпределението вътре не отговарят на нуждите ни… Вероятно вече сте се сблъсквали с този проблем.

 

Добрата новина е, че Samsung предлагат едно наистина гениално решение – хладилник, който можеш сам да създадеш според своите лични предпочитания и нужди. Невероятно, но факт!

 

Как става това? Моделите от гамата Samsung Bespoke са на модулен принцип – можеш да съчетаеш различни размери, конфигурации и, разбира се, да избереш дизайн. Така сам определяш цвят и финиш, къде да е мястото на фризера, какви модули да има, колко врати, каква да е неговата височина и широчина, с каква вместимост да бъде и, най-важното – какво да е разпределението вътре.

Получаваш хладилник, персонализиран специално за теб, такъв, какъвто винаги си искал. Идеално допълнение на кухнята и перфектно улеснение за ежедневието.

 

Удобството е, че можеш да започнеш с един панел и да добавиш по всяко време нов модул, вместо да сменяш този, който вече имаш.

 

Можеш да избираш от 6 материала: сатенено стъкло, блестящо стъкло, чисто стъкло, керамичен метал, истинска неръждаема стомана и стоманен метал, и да ги комбинираш с различни цветове на вратите.

 

Вътрешното пространство също се персонализира и това ти позволява да ъпгрейднеш хладилника така, че да отговаря най-пълно на начина ти на живот. Например по-широката и плоска конструкция на мултифункционалния рафт за вино дават възможност да съхраняваш по-обемисти бутилки и кутии. Пространството за съхранение е изключително гъвкаво – можеш лесно да преобразуваш фризера в хладилна част и да оптимизираш начина, по който използваш мястото.

 

Можеш също да избереш посоката на отваряне на вратата и тя да бъде променена, като просто я закачиш на срещуположните панти.

 

Хладилниците и фризерите Samsung Bespoke имат и невероятни функционалности и екстри, които не само улесняват ползването, но и пестят електричество и храна – всичко ще бъде перфектно съхранено за дълго време и няма да се налага да изхвърляш – проблем на много домакинства.

 

Трудно можем да изредим всички функции и предимства на Bespoke, но все пак избрахме няколко, които особено ни впечатлиха и са със съществено значение за комфорта на ползване.

 

Още от пръв поглед прави впечатление, че вътре има повече място, а отвън хладилникът изглежда със стандартна дълбочина. Тайната е в технология SpaceMax™ – високоефективна изолация, която позволява по-тънки стени. Така съхраняваме повече храна в увеличен обем от 390 литра, но при стандартна дълбочина 600 мм, с която хладилникът безпроблемно се подравнява с кухненските шкафове.

 

Внимание заслужава и тeхнологията All-Around Cooling, което означава цялостно равномерно охлаждане. Така продуктите са подходящо охладени, където и да се намират и остават свежи по-дълго.

 

Не трябва да пропускаме важната функция за контрол на влажността Humidity Fresh +. С нея се запазват по-дълго оригиналната текстура и вкус на малотрайните храни. Просто настрой степента на влажност в чекмеджето Humidity Fresh +, като завъртиш контролния бутон.

 

Технология No Frost е позната, но пак ще я споменем – с нея избягваме заледяването и необходимостта от размразяване. Освен това нужната температура във вътрешността се достига много по-бързо, а по-малкото натоварване на охлаждащата система увеличава живота й.

 

Тук ще добавим още две безценни функции – Power Cool и Power Freeze – бързо изстудяване и замразяване с натискането само на един бутон. Това върши чудесна работа за бутилка вино или лед при неочаквани гости.
Има и друга важна екстра – хладилникът побира повече и по-едри бутилки в големия контейнер на вратата, за да не губиш място по рафтовете. А ледогенераторът с тънък корпус е вграден във вратата на хладилника.

 

Забелязахме и още нещо – вратата на Samsung Bespoke се отваря под ъгъл 90°, дори когато хладилникът е почти плътно до стената заради специалната конструкция Flushed Door.

 

Моделът има и едно невероятно предимство – лесен за почистване, издръжлив, защитен гръб с покритие Clean Back, което осигурява защита за важните намотки и кабели и е напълно гладко. Изглежда стилно, бърше се лесно!

 

Освен всичко моделът Samsung Bespoke работи много тихо и енергоефективно благодарение на дигитална инверторна технология. С ниво на шум едва 35 dB (B) той е по-тих дори от обществена библиотека. Компресорът отговаря и на най-новите енергийни разпоредби, като използва до 50% по-малко електроенергия. Така пестиш и пари.

 

Трябва да признаем, че елегантният, безупречен дизайн, веднага печели симпатия. Хладилникът придава на кухнята стилен външен вид със своите красиви плоски врати и минималистична визия. Истински обект на желанието!

 

Ето и малко вдъхновение в галерията:

 

Специални издания