Танц с черно

Индустриален стил, дърво, метал и антрацит в апартамент в Стара Загора

 

интериор Антония Саранеделчева, Моми студио
снимки: Евгени Иванов

 

Това жилището на 87 кв. м се намира в блок, строен през 60-те години на миналия век с характерните за онова време преходни пространства и малки помещения. Разпределението не отговаря на изискванията на собствениците, затова холът е обединен с кухнята и така се оформя голяма отворена дневна зона, преходна спалня и отделна втора спалня с баня. Голямо предизвикателство пред авторите на интериора е при това цялостно преустройство да се оформят достатъчно големи и функционални пространства.

 

Новите обитатели знаят точно какво внушение търсят и заданието е смело и нестандартно – в проекта трябва да присъстват тъмносиво, черно и индустриален стил. Желанието е да се избяга от комерсиалния и лесносмилаем интериор и да се създаде пространство, което съответства на  артистичните собственици.
Ясните предпочитания за индустриално звучене предопределят характерните за този стил материали тухла, метал и дърво. Атмосферата започва да се изгражда съвсем естествено в процеса на опознаване на клиента и около избраните цветове и материали.

 

„Предизвикателство беше използването на тъмен цвят като доминантен в целия интериор и намирането на правилния баланс, за да не загубим светлината и уюта в жилището. Черният цвят чудесно се вписа в стилистиката, но само той не беше достатъчен – раказва Антония Саранеделчева. “ Така стигнахме до решението да обогатим интериора с един негов нюанс – RAL 7016 Anthracite. Оттенъците на този цвят ни дадоха повече възможности да придадем специфика. Използвахме го в кухнята, по стените и мебелите, а той прекрасно „затанцува“ с черното, комбинира се отлично с опушения нюанс на дъбовия паркет и тухлата.”

 

Проектът отваря нови стилови и цветови хоризонти в работата на Моми студио, които досега се изразяваха в по-светла и разноцветна гама.Този смел и елегантен интериор е стъпка в нова посока, като доказва, че добрата синергия на професионалиста с клиента има за резултат издържан, интересен стил.

 

Специални издания