Сглобяем дом

Функционалност и нестандартни решения на 28 квадрата  

 

 

Калина Константинова, интериор Hector Ruiz Velazquez, снимки Начо Урибе Залазар

 

 

Този апартамент на площ от 28 кв.м определено разчупва стандартното планиране на пространството. Оригинален и в същото време оптимален и функционален, той се отличава със съвременното си излъчване.

 

Интериорът му е сглобен от панели MDF с различен финиш само за три дни.  Изработени по детайл, тези панели са изключително практични – произведени са от рециклирано дърво, не заемат много място при превозване, не генерират отпадъци, могат да бъдат разглобени бързо и лесно.  Дървото от своя страна е устойчив материал, създава приятна, здравословна атмосфера, лесно е за поддръжка.

 

Няколко хитри решения оптимизират по интересен начин пространството. Спалнята е на практика окачена върху постамент и създава усещането, че е в левитация. Банята също се възползва от височината на апартамента и е повдигната на по-високо ниво. Без стени и прегради, тя не осигурява интимност, но този отворен план от друга страна внася усещане за свобода.

 

Дневната е изключително нестандартна и разчупена. На ограничената й площ е изграден подиум, от който пък е необходимо да се слезе на по-ниско ниво, за да се достигне до зоната с меката мебел. Импозантен черен обем е най-големият акцент в интериора. Освен с оригинална форма и визия, той се отличава и с разнообразни функции. Служи за преграда между дневната зона и кухнята; в него се намира камината; от страната на кухнята в него са вградени хладилник, печка, микровълнова фурна, шкафове.

 

Кухнята не е оборудвана по стандартен начин. В нея се готви набързо и на крак. Може би тя е единствената зона, на която не е обърнато толкова голямо внимание и която страда от липсата на място.

 

Специални издания