Архитектура за растенията

Колекция от вдъхновени от архитектурата кашпи за впечатляваща сценография у дома 

 

LatoxLato представя новата си колекция „Сценография” от саксии с архитектурен аспект, които предлагат оригинален начин за сценография на растенията у дома. Разработени са най-вече за сукуленти и кактуси, като подчертават скулптурните им форми и им предлагат оригинален фон, на който да се развиват.

Вирджиния Валентини и Франческо Бреганце де Капнист, основателите на LatoxLato, споделят: „Създадохме тази нова колекция, когато разбрахме, че почти няма опции за показване на кактусови растения, освен класическите саксии и кашпи. Започнахме да изследваме света на сукулентите и открихме невероятни форми, цветове, които ни се струваше, че заслужават повече грижа и внимание. Това ни даде идеята да проектираме истинска „сцена“, на която растението (кактус или сукулент) може да бъде звездата на шоуто!“

Както в останалите си колекции, така и тук, LatoxLato черпят вдъхновение от богатото наследството на италианското изкуство и архитектура. Създадени са три модела. „Quinta n. 1” е хармонична поредица от арки, създаващи дълбока перспектива. На границата между романския и готическия стил „Quinta n. 2”  напомня геометрията на катедрала. „Quinta n. 3” пък напомня абстрактно стълбище.

Моделите са изработени в Италия. Подходящи са и за вън, тъй като са устойчиви на корозия и вода.

 

 

 

LatoxLato е дизайнерско студио, основано от Вирджиния Валентини и Франческо Бреганце де Капнист. Италианци по рождение, пътешественици по природа, Франческо и Вирджиния, след като завършват Политехническия Университет в Милано, заминават за Съединените щати. Партньорството им, освен професионално, е и за цял живот. От опита си в  Ню Йорк осъзнават, че колкото и далеч да стигнеш, корените винаги ще вдъхновяват работата ти. Създават студиото си LatoxLato през 2018 г. Мебели, предмети за дома, дакорация, всички вдъхновени от италианското изкуство, обогатяват портфолиото им.

Специални издания