Инструменти за лесна цялостна поддръжка на градината

За да бъде дворът с прекрасен външен вид, е необходима много работа и различни дейности: да се подрязват храстите, да се окастрят клоните на дърветата, да се почистват пътеките и тревните площи. В богатия асортимент уреди на STIHL ще намерите подходящите инструменти за всичко това. Така например за поддържане в добро състояние на живите плетове, храстите и цветните храсталаци, които са радост за очите, са нужни време и ножица за жив плет, която да минимизира усилията ви. За оформяне на живия плет в двора изберете акумулаторен или електрически модел, тъй като уредите и с двата вида задвижване са екологични (без вредни емисии) и тихи при работа и така няма да пречите на съседите. Друго предимство на акумулаторните модели е, че с тях работите свободно без мрежови кабел, който да пречи.

 

 

А бензиновите модели са подходящи за използване на големи терени или за професионална употреба в паркове или градински центрове. За да бъде работата ви комфортна, здравите  ножици за жив плет са с оптимизирано тегло и се управляват и обслужват лесно.

Клоните най-лесно ще отрежете с моторен верижен трион STIHL като и при тях можете да избирате между бензинов, акумулаторен или електрически. Леките бензинови триони са много подходящи за ефективно рязане на дърва за огрев, за поддръжка на двора и градината, както и за прореждане на дървета и храсти. Както всички моторни триони на STIHL, съчетават висока мощност с комфорт при работа. Акумулаторните триони на STIHL са много лесни за обслужване и управление и изпълняват високите изисквания на потребителите по отношение на производителност.

 

 

А ако клоните за кастрене са на по-голяма височина, тогава най-добре използвайте кастрачка, тъй като тя дава възможност за рязане на високи клони от земята. С бензиновите модели с телескопична тръба на предавателния вал режете клони на височина до около 5 м. За комфортна поддръжка на короните на дървета със средна височина може да използвате  акумулаторния модел STIHL НТА 86, който се отличава със своята ергономичност.

 

 

За почистване площите на двора можете да използвате акумулаторна или бензинова духалка като събраната растителна маса е много подходяща за приготвяне на компост. Уредите с акумулаторно задвижване са мобилни, тихи, мощни и изключително подходящи за райони с наложени ограничения на шума. За зареждане на вградената акумулаторна батерия моделът от акумулаторна линия AI само трябва да бъде включен към електрически контакт.

Моделът от акумулаторната система АК е с висока производителност и издръжливост. При него може да се използва една от трите батерии АК в зависимост от нуждата като всички  батерии могат да бъдат комбинирани с всяко зарядно устройство от тип AL и всеки уред от системата АК.

 

 

А ако предпочитате да използвате един единствен уред за всички тези дейности: косене на трева, рязане на храсти и жив плет, кастрене на клони, почистване на площи и алеи, разрохкване на почва, то решението е КомбиСистемата на STIHL, която обединява многобройни полезни инструменти в единна иновационна концепция. Благодарение на бързата връзка с крилчат винт КомбиИнструментите STIHL се свързват за миг с КомбиДвигателя STIHL. И за тази група продукти можете да избирате между бензинови и акумулаторни КомбиДвигатели. След като свършите с работата, само няколко движения на ръката са достатъчни, за да бъде демонтирана КомбиСистемата, която се отличава с лесно транспортиране и компактно съхранение.

 

 

Незаменими помощници при почистване на двора и градината са и градинските дробилки STIHL, които освобождават пространство за същественото. При избора на подходящ модел е много по-важен видът на растителността, която ще се надробява, отколкото големината на градината. Затова помислете какво количество твърди клони от дървета и храсти и какво количество меки растителни остатъци приблизително трябва да се раздробява. Благодарение на техните мощни бензинови и електрически мотори и иновативни системи на рязане, дробилките STIHL бързо преобразуват дървесните и меките градински отпадъци в скъпоценен материал за мулчиране или компост. С тях всички изрязани или прецъфтели растителни остатъци и клони могат да бъдат раздробени, а ценните им хранителни вещества да бъдат върнати обратно в почвата и да се използват продуктивно за бъдещ растеж. Така дворът и градината ви са добре подредени.

 

 

А за почистване на верандата, градинските мебели или личните превозни средства (автомобил, мотор или велосипед) или на гаража и работилницата, стълбищата, каменните настилки, както и упоритите замърсявания по стени и фасади, най-подходящият избор са водоструйките на STIHL. За всяка задача те предлагат оптимално оборудване с доказаното качество на STIHL, което се вижда в комфортното им управление и обслужване, здравите материали, от които са изработени, и блестящия резултат при почистване.

 

 

За повече информация посетете www.stihl.bg или най-близкия дилър на STIHL.

Специални издания