Фестивалът за интериорен дизайн INSIDE обяви номинираните 100 проекта за конкурсната му програма

Inside, фестивалът за интериорен дизайн, който ще се проведе заедно със Световния архитектурен фестивал в Лисабон през декември 2021 г (1-3 декември), обяви стоте номинирани проекта,  които ще се борят за награда на престижния му конкурс. 

 

 

Калина Константинова

 

Независимо дали става въпрос за търговски площи, които приличат на луксозни хотели, училища, проектирани като модерни  работни пространства, или офиси с визия на художествени галерии, предложенията във всяка една от 11 -те категории в тазгодишния конкурс изненадват, впечатляват, определено разчупват границите на очакваното и не са подвластни на стереотипи. Те показват актуалната тенденция в интериорния дизайн, а именно- плавното преплитане на стилове,  предназначения, форми…

Проектите в категорията „Обществени сгради“ акцентират върху значението и влиянието на добрия дизайн в обществения живот, като едни от най-ярките примери са новият музей Ya Space, вдъхновен от Memphis Group на PIG Design, както и руската железопътна гара Иваново, реставрирана от Faber Group, така че да запази своите уникални декоративни елементи.

В категорията „Хотели“ проектът  Opus на студио Zaha Hadid Architects в Дубай се изправя срещу бутиков хотел в провинция Zhejiang, Китай, докато в категорията „Барове и ресторанти“ Seven Dials Food Hall по проект на Stiff + Trevillion Architects в Лондон се конкурира с гръцкия ресторант Ilios в Канкун по проект на  Filipao Nunes Arquitectos.

В категория „Работни пространства“  можете да разгледате калифорнийския офис на Goop по проект на  Rapt Studio, офис пространствата Arup в Сидни по проект на Hassell, гъвкаво работно пространство в Лондон от Squire & Partners и реконструирана  индустриална сграда в Австралия, превърната в офиси за  фирма за дизайн по проект на NSW.

Фестивалът  INSIDE се провежда за първи път в Лисабон след предишните издания в Амстердам, Барселона, Сингапур и Берлин. Тази година конкурсът за Най-добър интериор  привлече над 200 кандидатури от над 30 държави.

Единадесетте категории включват също Образование, Търговски пространства, Жилища, Здраве и фитнес, Барове и ресторанти, Работно място и Временни пространства. Програмният директор на WAF Пол Финч коментира: „Кандидатурите тази година са изключително интересни и очакваме с нетърпение да видим финалистите в Лисабон.“ Пълният списък за тазгодишните проекти INSIDE може да се види тук.

За повече подробности относно 2021 Inside Festival of Interiors и Световния архитектурен фестивал  посетете www.insidefestival.com и www.worldarchitecturefestival.com.

 

 

 

Специални издания