Световният Архитектурен Фестивал представя новото си онлайн събитие

 

От 12-ти до 14-ти юли Световният Архитектурен Фестивал организира онлайн инициативата WAF Futures, на която ще бъдат представени отличените проекти в конкурса WAFX с фокус върху решения на актуални проблеми, свързани с промените, пред които е поставено обществото. Основните теми, върху които участниците са работили са Климат, Енергия, Вода, Храна, 3-та възраст, Рециклиране, Умни градове, Конструктивни технологии, Културна идентичност, Етика, Власт и правосъдие, Дигитални технологии. Всички печеливши проекти са идейни и ще участват в основната програма на WAF през декември. Между миналогодишни победители в този по-специален конкурс  може да споменем имената на фирми като X-Space, Arup, Herzog & de Meuron… По време на онлайн събитието ще можете да се запознаете детайлно с всеки един проект, както и с неговите създатели. Ще можете да гледате интервюта с печелившите, ще разберете повече за всяка една от основните теми на конкурса, както и по-какъв начин архитектурата намира решения на актуални обществени проблеми.

Директорът на WAF коментира тази нова инициатива, споделяйки: „Намираме се в период на промяна на различни нива в обществения живот и архитектите играят изключително важна роля в създаването на бъдещия ни общ дом. Както по отделно, така и колективно те се сблъскват с редица предизвикателства,  насочени към подобряване на живота, а ние от WAF искаме да ги подкрепим с публикации, изложби и инициативи за финансиране“.

На следващите два дни (15 и 16-ти юли) на същата онлайн платформа ще се проведе WasteBuild EVERYWHERE, дългоочакваното събитие, предназначено за интернационалната строителна индустрия, където професионалистите от сектора се срещат, обменят идеи, контакти и получават нови бизнес възможности.

За повече информация посетете: https://www.worldarchitecturefestival.com/wafutures

Специални издания