В тандем

Двойните мивки са често срещани в актуалните колекции на фирмите за обзавеждане на баня, а тенденцията е да се превърнат в стандарт. Разбира се, необходимо е квадратурата на помещението да е достатъчно голяма, но ако разполагаме с място, двойната мивка наистина е практично решение. Нейните предимства са, че пести време и осигурява лично пространство за всеки един член на семейството. Съществува голямо разнообразие от модели. Един от вариантите е да бъдат поставени една до друга две самостоятелни единични мивки. Такава композиция може да изглежда много стилно, особено ако мивките са с изчистена съвременна визия. Друг вариант е съединената двойна мивка, която може да бъде със или без преграда. Тънки, по-плитки, с неправилна форма или дълбоки с класически линии – изборът е голям. Друго предимство е увеличаването на мястото за подреждане под мивката, в случай че решим да се възползваме от него.  


Дизайнерски двойни мивки на италиански производители с различни размери и форми. Предлагат се модели за окачване или за монтаж върху плот или шкаф, които се изработват от висококачествени материали – практичен и красив детайл, завършващ визията на помещението.  От  Bulgres


Умивалник за баня от серията Flux на португалската фабрика Sanindusa с големи размери: от 60 до 120 см, с широка вътрешна част за повече удобство; може да се постави върху мебел или плот, както и да се закачи директно на стената, като в този случай може да се възползвате и от дизайнерски хавлийник. Визията е изчистена, а завършващ детайл е вграден дизайнерски сифон. От „Баня Стил”.


Двойната мивка за вграждане от колекцията Connect Air на Ideal Standard е в унисон с класическия стил на серията. Мивката е подходяща за вграден шкаф 120 см в бял цвят.


Мивките Ipalyss са разработени от иновативния материал Diamatec, който е изключително здрав и в същото време позволява ултратънък дизайн. От Ideal Standard.


Двойната мивка от италианската фабрика Catalano  предлага лукс, удобство и модерен дизайн. Умивалникът се предлага в размери от 100 до 150 см. В серията има и различни размери хавлийници. От „Баня Стил”.

Специални издания