Start up усещане

Антоанета Баева, проект студио Cache Atelier, снимки Минко Минев

Start up усещане, лек хипстърски елемент, много цвят, светлина и настроение. Този офис на аутсорс компанията „Матрикс Глобал” е създаден за хората с уважение към тяхната „експертиза, време и бъдеще”, както гласи един от слоганите на стената – част от графичното и концептуалното интериорно решение. Съществуващият офис – стандартен, скучен и тъмен, имал нужда от освежаване и съживяване. Без да се прави мащабно преустройство, само с находчиви козметични промени, нови цветове, декорация и обзавеждане, централното ядро на офиса се преобразява напълно.

От тъмен коридор то се превръща в живо интерактивно общо пространство, като във всеки от четирите му ъгъла се обособява различна тематична зона. Ефектната изчистена визия се постига с цветни блокове, комиксови образи, типографски елементи и закачлива декорация.
Blackboard зоните създават контраст и в същото време се използват за писане, като така офисът постоянно се променя и цялото пространство дава възможност за динамична социална комуникация.

 

Специални издания