ProSilence технология от BOSCH

Нова линия градинска техника с намалени нива на шум

 

Мощност, капацитет на работа,  диаметър на рязане и издържливост – важни фактори, които взимаме  предвид, когато избираме градинска техника.  Не трябва обаче да пропускаме и още един аспект – тишината, за да се наслаждаваме пълноценно на приятни и спокойни мигове в нашето малко райско кътче.

Световноизвестният производител на електроинструменти BOSCH създаде нова линия градинската техника с иновативна технология ProSilence, която намалява отдаваните нива на шум от инструментите с до 75%. Серията ProSilence предоставя едно изцяло ново преживяване при поддръжката на вашата градина, като едновременно прави работата по-лесна и по-приятна.

На този етап серията ProSilence е представена от няколко различни модела на немската компания, като в близкото бъдеще плановете са концепицята да бъде приложена и в други инструменти на марката.

 

AdvancedRotak са новото, пето поколение електрически косачки от BOSCH, които идват с ProSilence технология. Новата визия на градинските инструменти създава наистина премиум вид на косачката, който напомня болид от Формула 1. Освен изключително ниските нива на шум (само 86dB), AdvancedRotak идва с дълъг списък от подобрения в мощността и ергономичеността по време на работа. Дръжките на косачката са проектирани специално, за да намаляват умората и да спомагат за правилната стойка, без да натоварвате гърба си по време на работа. Дръжките също така могат да се приберат плътно до корпуса, което намалява нужното място за съхранение на косачката. Новият кош за събиране на окосената трева е изработен от текстил и също може да бъде сгънат, за да спестите място при съхранение. 7-кратното регулиране на височина позволява да постигнете оптимални резултати и равномерно косене на тревата.
BOSCH разшири гамата ProSilence с нови четири модела храсторези.

 

Серията Universal и Advanced HedgeCut дава възможност за едно изцяло ново преживяване по време на работа. Четирите модела предлагат различна мощност и дължина на ножа, от 50 до 70см, в зависимост от вашите нужди. Ерономичната конструкция прави новите храсторези изключително удобни за работа във всяка позиция и ъгъл на подрязване. Ножът е произведен от специална сплав, която компанията използва и в производството на своите висококачествени свредла за пробиване в бетон. Остриетата са лазерно заточени, което удължава техния живот и позволяват безупречни резултати. Нивата на отдаван шум са изключителни ниски, между 69-71dB, което прави храсторезите много по-тихи спрямо прехдодните поколения.

 

За спокойствието във вашата градина можете да разчитате и на листосъбирача UniversalGardenTidy. Новият модел идва с множество нововъведения, които правят използването му много по-лесно и приятно. Изцяло новата торба за събиране на листа е от специален материал и е снабдена с допълнителни странични крила, които не позволяват разпръскване на прах и вода от събраните листа, като се грижи да останете чисти по време на работа. Новият метален вентилатор удължава живота на листосъбирача, като намалява износването и спомага за допълнителното надробяване на листата. UniversalGardenTidy предлага два различни режима на работа, листосъбирач и духалка. Единственото, което е необходимо да направите, за да превключите режимите на работа, е да смените приставките. Сглобяването става изключително лесно и бързо, и за кратко време сте готови за работа във Вашата градина.

 

Освен технологията ProSilence, BOSCH предлагат на своите клиенти и широк избор от различни градински инструменти за различни приложения. Акумулаторната градинска ножица EasyPrune е идеалният помощник, когато дойде време за подрязване на лозите и овошките в градината. Ножицата е с малки и компактни размери, а вградената батерия дава възможност да направите до 450 среза с едно зареждане. EasyPrune е снабдена с иновативна технология Power Assist Technology, която намалява стреса и умората по време на работа, а самата ножица Ви помага да правите срезовете много по-бързо и лесно. Вграденият датчик отчита, когато клонката е с по-голям диаметър и активира малко електромоторче, което помага да направите среза с по-малко усилия.

 

С големият избор от водоструйки лесно и бързо ще почистите двора и ще измието автомобила си. BOSCH предлагат широка гама водоструйки с налягане от 100 до 160 бара, подходящи за всякакви приложения и задачи. Леки, удобни и компактни, водоструйките са снабдени с метални помпи за по-добра надежност и дълъг живот. Всички модели имат фунцкия за автоматично засмукване, което им позволява да засмукват вода от отделен резервоар без да са свързани към водопреносната мрежа. Широкият избор от различни приставки и дюзи дават възможност да използвате водоструйките за различни приложения.

Специални издания