Повече цвят за дивана

Сложни нюанси и универсални мотиви позволяват тази мебел да напусне умерената палитра
 
Катя Василева 
 
 
Диванът е най-интензивно използваната мебел в дома. Затова при избора водещо е изискването той да е удобен, здрав, лесно да се почиства и да е в цвят, който търпи замърсяване и безпроблемно  се комбинира. В масовия случай се предпочита дамаска в неутрален тон, тъй като тази мебел е твърде едра, което подсилва въздействието на фигуралните мотиви и ярките цветове. 
Добрите дизайнери на мебели и на интериорен текстил добре познават нагласите на потребителите и умеят да създават интересни и в същото време практични вещи.
 
 
В последните колекции на различни марки откриваме впечатляващи модели дивани, които са с потенциала да се превърнат в акцент на дневната и напълно да задоволят артистичните амбиции на обитателите. В същото време избраните сложни и благородни цветове са толкова богати на нюанси, че лесно се съчетават с останалите елементи от обзавеждането. Фигуралните мотиви пък са с универсално звучене и могат да се впишат безконфликтно във всеки стил. Така тази едра мебел напуска рамките на умерените, тихи тонове и навлиза в цветната територия, която обикновено е запазена за по-дребните аксесоари. Резултатът е свеж и интересен интериор, който радва и зарежда с енергия.  
 
 
Целият материал в брой септември 2015 г.
 

Специални издания