Подарък-време

Декорация Калина Константинова, кутия с продукти за готвене Cook It (cookit.bg), снимки Александър Новоселски
 
Понякога ни липсва вдъхновение за приготвянето на поредното ястие, а всяка нова, по-оригинална рецепта, отнема време за търсене на продукти в различни магазини. Тогава на помощ идват кутиите за готвене с пресни продукти в точни пропорции, доставени до дома в удобно време. Така, благодарение на Cook It,  пестим време за ходене на пазар и за измисляне на здравословни и балансирани рецепти. Всичко, което трябва да направим, е да влезем в сайта на фирмата и да изберем рецепта (месна, вегетарианска, семейна, дори и без глутен), порциите и точен час за доставка. Кутията пристига у дома с пресни продукти, подробно упътване за времето за приготвяне, степента на трудност и съхранението. За още по-голямо улеснение приложението предлага и кратък клип с приготвянето на всяка от рецептите стъпка по стъпка. Продуктите са свежи от доказани доставчици. Опаковани са в термопликове с охладители, което позволява да са извън хладилник цял ден. Пропорциите са изчислени точно, така че всичко да се използва и да няма разхищение на храна. Рецептите са изключително разнообразни, здравословни и балансирани и за кратко ни превръщат в шеф-готвач.
Доставката на кутия за София е безплатна, а за страната – на стандартна тарифа на куриерска фирма.
Ние избрахме кутия с рецептата Филе от бяла риба с билкова коричка и  ризото от лимец и я приготвихме точно за 45 минути.
Декорация от Крео (ParkMall, бул. „Арсеналски” 1, ниво -1)

Венец боровинки – 39,90 лв.; люлееща се фигурка на кон- 29,90 лв.; свещник къща – 14,90 лв.; висяща фигурка за елха – 11,50 лв.; боров клон с шишарка – 4,50 лв.; клонка червени боровинки – 5,50 лв.; панерче за хляб – 9,90 лв.

 

Специални издания