От душа – дъжд, роса или водопад

Катя Василева
Да вземеш един душ днес е преживяване, което надхвърля хигиенните нужди: водата е релакс, пречистване, удоволствие. Това става възможно с новите модели, които правят чудеса с водата  – превръщат я в дъжд, в плътен водопад, в масажираща струя, дори в облак… Новите душове са „умни“ – те могат да „запомнят” предпочитана температура и да я постигнат само с натискане на едно копче.
Специални панели превръщат душ-зоната в минидомашно СПА с опции за различни видове масаж. Така ще спестите място в банята, без да се лишите от удоволствието и екстрите на хидромасажа. Дискретни, стилни и изключително практични, хидромасажните системи могат да осигурят релаксиращ и отпускащ ефект, който се постига с комбинация от температура, сила и посока на струята. Специални покрития предотвратяват запушването на отворите с котлен камък. Вградено LED осветление променя настроението в банята и показва температурата на водата. Модерните едри душ-пити пък позволяват по-пълно обливане на тялото и повече удоволствие.
Душ-система Amba на  Kludi предлага разнообразни възможности за вида на струята и конфигурацията: само душ-пита, снабдена с функция дъжд, ръчен душ с функция масаж, вградени дюзи. И всичко това със страхотен дизайн и германско качество на ръчно изработените продукти. От «Баня Стил».

Светът на банята съвсем не е встрани от екоидеите. От няколко години се въвеждат нови технологии за пестене на вода и електричество. Tермостатичните смесители дават възможност да се насладим на желания дебит и температура, които се постигат за по-малко от 3 секунди и се поддържат постоянни. Смесителните батерии с керамична глава имат вградено приспособление за икономичен разход и при използване на “клик” системата икономията може да стигне 50%. Аерирането на водата с вкарване на въздух в струята също е начин за икономия – по този начин с по-малко вода се създава усещане за по-голям дебит.

Предложение от Volturno

Турска баня вкъщи предлага италианската фабрика Hafro.  Модел Ringera дава възможност за възстановяване и релакс с душ-каскадна пита, ръчен душ, масажни дюзи, седалка за почивка, термостатичен смесител,  2 парогенератора за турска баня и уелнес програма – ароматерапия и слабо осветление в една прекрасна душ-колона. От «Баня Стил».

Grohe SmartControl за вграждане с максимално изчистен дизайн за  минималистичен облик на банята и повече свободно пространство. От Grohe

Специални издания