Мултифункционален градски комфорт на spoga+gafa 2017

Какви са тенденциите за живота на открито, които ще бъдат представени на най-големия градински панаир в света spoga+gafa

На 3-ти май в Рим се състоя международната специализирана пресконференция с участие на журналисти от цяла Европа. В Opificio Romaeuropa бяха представени всички новости на панаира в Кьолн през септември. За първи път в рамките на spoga+gafa се предприе виртуално пътуване в миналото с цел преглед на миналогодишното събитие в нов формат.
 

На панаира, който ще се проведе от 3-ти до 5-ти септември в Кьолн, се очакват около 2000 доставчици от 59 страни. Към месец май 95% от планираната изложбена площ е заета. Това отговаря на ръст от 5% спрямо предходната година.
 
Продуктовият сегмент garden living предлага цялостен преглед на темата „Живот в градината“. Според разпределението на залите 1 до 4, 5.2, 9 и 10.1 garden living е най-големият сегмент на spoga+gafa със своите 121 000 кв. м. При градинските мебели и декорация панаирът дори има най-голямото предлагане в световен мащаб. Над 550 доставчици ще представят мебели за открити пространства. Също областта за външна декорация продължава да расте: през тази година с 5% от страна на изложителите в сравнение с миналата година. Друга важна част на garden living са най-новите тенденции и продукти от областта „Спорт и игри“, както и „Къмпинг и свободно време“.


 

Областта garden unique е силно тематично свързана с garden living. В центъра на тази област, която отново можете да намерите в зала 10.2, са изключителни презентации на премиум мебели за открито и също толкова вълнуващи млади дизайнери, които привличат внимание към себе си със свежи и иновативни продукти.
 
Продуктовият сегмент garden creation & care, който е поместен в коридор 4/5, алеята на растенията, зали 5.1 и 6, е свързан със създаването и поддържането на градината и терасата. Освен подходящите машини, инструменти, градинско оборудване и необходимите аксесоари, тук ще намерите всичко по темата „Зелен живот“ и неговото отглеждане и грижа. Силни пазарни участници от областта „Биохимия и земни елементи“ завършват прегледа на пазара.
 
Тази година spoga+gafa показва за първи път топ тенденциите „Smart Gardening“ и „Акумулатори“ два собствени тематични свят и ги създава като платформи за преживяване.
 
 
Правещи силно впечатление в зала 6 − в продуктовия сегмент garden creation & care − за първи път тази година са двата тематични острова, „Светът на Smart Gardening“ и „Акумулаторите IVG Powerplace“, най-новите технологични тенденции за балкони, тераси и градини, Изложбените презентации и продуктовите демонстрации, които показват нововъведенията и техните възможности на живо и в действие, ще се допълват от лекции на международни експерти на сцената на технологиите.
 
Сегментът garden bbq достига през 2017 г. ново пространствено измерение , чрез допълнителното ангажиране на зали 7 и 8, и тематично: „Кухни на открито“.
 
Досега Boulevard of Ideas беше с вторични опции за разположение на изложителите. Сега е определен маршрут, превеждащ посетителите посредством различни ориентирни точки през територията на панаира.
 
 
Мултифункционалността е на мода
Времената, в които диванът на открито се използваше единствено за седене, са отминали. Не на последно място, поради ограниченото пространство на балконите и терасите, все повече многофункционални мебели покоряват лятната всекидневна. При това производителите убеждават с много креативност и предлагат изключително приспособими съоръжения. Така например за миг кушетката се превръща в пейка, а от леглото става диван с маса. Табуретките могат да служат и като странична маса, чадърите осигуряват осветление и отопление, а саксиите разполагат с допълнително място за съхранение. Напред са и производителите на грилове. Моделите им могат вече да опушват, препичат и пекат или са проектирани със специални функции като LED осветление и съвместимост с преносимо зарядно устройство.
 
Цветова тенденция: Всичко зеленее толкова зелено
Това създава настроение за лятото: Зеленината е цветът на годината. Независимо дали в модата, козметичната индустрия, или мебелния сектор – навсякъде всичко е зелено и цъфти. Сега тази тенденция идва и навън. В съчетание с природата се създава хармонична, подходяща цялостна картина. Палитрата варира от силно свежи варианти до покрити и тъмни нюанси. И тъй като зеленото може да се комбинира с много други цветове, това дава възможност за умело разнообразяване на външния вид: Заедно с жълто става ярко, с розово – деликатно, а със синьо – морско. Освен това класическите тонове като бяло, сиво, кафяво и черно все още са неизменна част от градината.
 
 
Градински уреди: Мощни и интелигентни
Градинарите обичат да проектират собствения си зелен оазис – но това не трябва да бъде прекалено трудно. Ето защо продуктите, които улесняват работата им, са още във възход. Сред тях са роботизирани косачки и акумулаторни уреди, както и издигнати лехи и цветни кутии, които залагат на функции за удобство (напр. за съхранение на вода). Освен това системите за сигурност за градината са тенденция в момента. В същото време производителите откриват и в този сегмент платежоспособното поколение на хората над 50-годишна възраст и проектират ергономични инструменти и удобни помощни средства. Дигитализацията е друга мега тенденция. Изборът от интелигентни системи за лятната всекидневна нараства бързо. Независимо дали автономно косене на трева, интелигентно градинарство, или печене на грил: възможностите за технически грамотните любители на градината нямат ограничения.
 
 
Панаирът ще бъде отворен за търговците на 3 и 4 септември от 9.00ч до 18.00ч, а на 5-ти от 9.00ч до 17.00ч. За повече информация посетете сайта на изложението www.spogagafa.com
 

Специални издания