HauteGREEN

design digest с Теменужка Захариева  www.trendoffice.blogspot.com

Изключен телевизор експонира картини
След като натиснете копчето му за изключване, Art Plasma II-Masters of Impressionism DVD се превръща в "прозорец" към изобразителното  изкуство. Просто трябва да се настрои паметта и можете да се наслаждавате на шедьоври на Моне, Ван Гог, Дега и други велики художници. Всеки образ стои на екрана няколко минути и след това отстъпва място на друг. И не само това – можете да му се наслаждавате на фона на успокояваща музика. Несъмнено това е интересна опция за украса на дома.
 
HauteGREEN – произведено от рециклирани материали
Нюйоркската Седмица на дизайна е американският отговор на миланския Salone Del Mobile. Програмата тази година включваше много изложения, конференции, срещи и други събития.  Една от най-интересните прояви бе HauteGREEN –  изложение на продукти, произведени от рециклирани и лесно възстановяващи се материали. Подробно представяне на много от тях можете да видите на адрес: http://www.treehugger.com/files/2006/04/hautegreen_snea.php
Много добра е идеята на малката компания Scrapile  (от scrap – отпадък, брак, и pile – куп), която е разработила уникален метод за събиране и повторно използване на отпадъците от дървопреработвателните предприятия в района на Ню Йорк.  Парчетата се слепват с водоразтворимо нетоксично лепило и поради разнообразните съставки всеки от новите продукти е уникален.

Специални издания