Домашно SPA

Хидромасажни екстри в банята за максимален релакс

Енергоспестяващ модел джакузи J-LXL на фирмата производител Jacuzzi с 36 регулиращи се дюзи. От Volturno. 

текст Елена Гюмишева, интериорен дизайнер Art Court Design studio

Баня е място, където релаксираме след изморителен ден. Важно е да се чувстваме комфортно, за да се насладим максимално на почивката. Превърнете банята в истинско домашно SPA, като изберете вана или душ с хидромасажни функции.
 

Модел Muse на Jacuzzi, снабден с 32 дюзи за шиацу масаж от шийните до лумбалните прешлени, както и с хидромасаж, саунд система, контрол на температурата на водата, нагревател, хромотерапия, самопочистваща функция. От “Баня Стил”. 
 
ВАНИТЕ
Многоместните вани са с по-голям обем и снабдени с дюзи съдове, при които ясно очертаните места за сядане са оформени още при изработката. Портативните вани са самостоятелни. При тях няма нужда от монтиране на тръби или изкопни работи. Цялото оборудване е инсталирано под или отстрани на ваната, в затворен шкаф. Всичко, от което има нужда за монтирането, е връзка към енергиен източник и стабилна хоризонтална повърхност. В случай, че си продавате къщата, портативната вана може да бъде демонтирана и пренесена в новия дом. Тя има автоматична филтрация и нагревателна система и е готова за използване по всяко време. Вградените вани изискват поставяне на тръби и електрически кабели, преди да бъдат завършени. Те могат да се инсталират изцяло вградени, полувкопани или с външен монтаж с декоративни панели. Можете да се наслаждавате на луксозната ободряваща хидромасажна вана със стратегически разположени завихрящи хидротерапевтични дюзи, заедно с кипяща от въздушни мехурчета вода, която дава възможност за освобождаване от стрес и болки. Възглавничките на ваните могат да са с различна форма и цвят. Повечето вани са с фабрична окомплектовка на системата в зависимост от броя места.

Вградени душ-системи с разнообразни функции за масаж. От “Булгрес”.

 
ХИДРОМАСАЖНА ДУШ-КАБИНА
Новаторските решения са свързани не само с красивия дизайн, но и с качествените материали. Хит са моделите с огледални и светлоотразяващи повърхности, които създават чувство за простор. Този вид кабини обикновено се предлагат с много екстри – масажни, комбинирани с функция парна баня или с хромотерапия, с вградени плеъри и др. Конструкцията на всички е почти идентична – поддушово корито, душ параван, система за хидромасаж, състояща се от различни видове дюзи, подредени така, че да разпределят струите равномерно по цялото тяло.

Хидромасажен панел, модел Pack на фирма Treesse по дизайн на Марк Садлър, с елегантни изчистени линии, поставен зад невидими стъклени стени, снабден с две вертикални зони за масаж, ръчен душ, тайм контрол, полица за принадлежности, музикална система и вградена мащабна душ-пита с функция дъжд. От “Баня Стил”.  

Ако избирате кабина с масажни функции, трябва да сте сигурни за колко бара налягане на подаваната вода е подходящ уредът, за да не се получи проблем и да не работят всички дюзи поради липса на достатъчно вода. Използват се различни финиши по видимите части на ВиК системата – инокс, месинг, позлата, прахови и електрохимични оцветявания на металните сплави. Предимно се използват батерии за вграждане или душ-панели с масажни дюзи. При отворените душ-зони също има възможност за добавяне на различни видове екстри – масажи, хромотерапии, парна баня и сауна, като избраните системи се вграждат в стените под облицовъчните материали или остават за външен монтаж според стила.

 

1. Душ-пита за вграждане в таван SPA с размери 70/38 см. Притежава 2 функции на водния поток-ефект дъжд и ефект каскада. От “Тека”.

2. Модел от серията Amba на германската фабрика Kludi с 6 хидромасажни дюзи, термостатичен смесител, елегантен и функционален ръчен душ с масажни функции за ръчен масаж и голяма душ-пита, с функция дъжд. От “Баня Стил”.  

ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ:
При закупуването на душ-кабина или вана, винаги изисквайте техническата схема и се консултирайте с оторизирано лице, което да потвърди, че може да бъде монтирана във вашата баня. При направата на душ-кабина по поръчка, винаги изисквайте специалист да дойде да вземе точни размери от обекта. Преди монтажа проверете къде минава водопроводът, вграден в стените, за да не се продупчи тръбната разводка и да си причините теч.

Модел джакузи J-500 на фирмата производител Jacuzzi с външно осветление и възможност за ръководене от дистанция с помощта на мобилно приложение. От Volturno. функция дъжд. От “Баня Стил”. 
 

Специални издания