Чистите зелени инструменти на EGO POWER+

Много хора обичат да работят в градината. Тя е като контрапункт на забързаната градска среда. Стресът и напрежението  ни карат да си мислим с копнеж за зеленината и свежестта на сутрешната трева.

Благодарение на все по-голямото присъствие на акумулаторни инструменти, можем да използваме чиста зелена енергия –  време е за нов, по-интелигентен начин да захраним машините за поддръжка на градината и озеленяването.

 

 

Удобен за използване, с впечатляващо време на работа и бързо презареждане, акумулаторният инструмент предлага максимално удобство. Няма разходки до бензиностанцията за гориво и вече не е нужно да се съхраняват леснозапалими течности.

EGO Power+ предлага гама от инструменти, които осигуряват мощност, отговаряща на бензина, но без шум, дим и вредни газове. Тяхната батерия 56V Arc Lithium със сигурност има достатъчен капацитет и надеждна мощност, за да свършите всички задачи в градината.

Да работиш с акумулаторни инструменти е по-безопасно за здравето, защото няма изпарения от бензина и маслото, инструментите работя много по-тихо. Например, ако оформяте живия плет, може да чуете, когато жена ви или детето се обръщат към вас. Спокойно може да работите с косачката EGO и в късните часове на деня, защото тя е много по-тиха и  има вградени фарове.

 

 

Купуването на акумулаторни инструменти има и икономическо измерение, освен екологичното и ползите за здравето. Ако попитате за цената на един инструмент и включите в сметката цената на батерията и зарядното устройство, то получената сума ще е близка до тази на един бензинов инструмент с повече екстри.

 

Обаче, когато купувате акумулаторен инструмент, заедно с него си купувате и горивото и спокойствието за минимум 1000 презареждания на батерията. Дори и да се налага да презаредите 3-4 пъти за един ден работа в градината, следващият път ще е след една седмица. Не се налага да почиствате или косите  целогодишно, т.е. изключвате 4 зимни месеца и седмиците стават 36. Дори да имате само една батерия при 36 седм. х 4 стават 144 презареждания. Това означава, че разчетените на 1000-1200 цикъла батерии на EGO Power+ ще работят безпроблемно 7-8 години.

Нагледно този аргумент изглежда така:

 

 

 

*Посочените горе разходи не включват изобщо присъщите за бензиновите машини смяна на масло, филтри, свещи, както и обичайните за пролетния сезон посещения на сервиза за регулиране или почистване на карбуратора след зимния сезон.

Така че, ако още се съмнявате дали акумулаторната косачка, тример, ножица за жив плет или друг инструмент, който ще използвате, може да замести бензиновите подобни, смело се оборудвайте с новата зелена енергия и се отдайте на възстановяващата сила на природата, без замърсявания, шум и напрежение.

 

Повече за градинските инструменти на EGO Power+ ще намерите на сайта https://www.egopowerplus.bg/

В следващия материал, ще опишем подробно гамата от машини и техните възможности.

Специални издания