Първо биенале за Архитектура на Метавселената „Присъствие на бъдещето“

Творци, учени, създатели, програмисти от цял свят участват на първото биенале на тема Архитектура на  Метавселената, което се провежда под мотото „Присъствие на бъдещето“

 

Събитието се провежда от 21 септември до 6 октомври в Дубай и събира най-добрите творци от цял ​​свят с желанието да демонстрира значението на архитектурата и дизайна в преоформянето на Web3 и Metaverse като мощни платформи за бизнес и творчество. Възможно е да го проследите от всяка точка на света, благодарение на платформите Decentraland и W3rlds.

Между фирмите, които ще може да видим на биеналето, намираме Killa Design, LAVA, PLP, ATRIUM, Soomeen Hahm, Spaces DAO, DA !, Il Prisma, Syntaxis, SA lab, iheartblob, OBMI, Mariana Cabugueira Studios, Illusorr и много други.

Освен в дигиталното пространство, биеналето планира съвсем реални културни и развлекателни събития, включително церемонии по откриване и закриване, лекции, разговори… Между лекторите ще има представители на Zaha Hadid Architects, UNStudio, HWKN, DressX, Artisant, MetaTrekkers, WOW Summit, Bem Builders и много други компании. Темите, които ще се обсъждат ще са изключително разнообразни, като „Възходът на дигиталната мода“, „Експерименти и практики на виртуалната архитектура“, „Бизнесът на Web3 и Metaverse: Тенденции, очаквания и реалност“ и много други.

„Целим да предефинираме ролята на архитектурата и дизайна при оформянето на бъдещето на Метавселената. Наистина вярваме, че архитектурата ще играе неразделна роля в създаването на Метавселената, точно както графичният дизайн направи при оформянето на Интернет, който използваме днес,“ споделя Сергей Надточий, съорганизатор и куратор на МАБ.

С очакваните над 50 000 посетители, от професионалисти до любители, десетки инсталации и присъствието на лидери в технологичната и дизайнерската индустрия, това събитие се стреми да се превърне в глобална платформа за насърчаване на разговорите за Metaverse и дигиталната архитектура и показване на нейните най-добри практики.

 

Специални издания