Поезия на масата

Най-новата колекция на Ichendorf Milano ни пренася в магичния и приказен свят на италианската дизайнерка Алесандра Балдарески

 

През 2022 г Алесандра Балдарески продължава сътрудничеството си с Ichendorf Milano и разширява колекцията си с нова тема- Цветя и Плодове. В нея откриваме чаши, преспапие, декоративни предмети, плато и др., които ни разкриват магичния и приказен свят на италианската дизайнерка.

 

 

Родена в Милано, Алесандра учи индустриален дизайн в академията Domus. След дипломирането си сътрудничи с различни марки в областта на осветлението, продуктовия дизайн и обзавеждането. Участвала е на форуми като Triennale di Milano, Saint Etienne Biennal, Inside Design Amsterdam, Seoul Design Festival, както и в изложби в Moss Gallery, Ню Йорк.

Предметите от новата й колекция са ръчно изработени и с техните оригинални форми успяват да създадат една наистина поетична атмосфера, която с лекота ни връща в детството.

Историята на компанията Ichendorf започва през двайсетте години на миналия век в малко градче, близо Кьолн. Quadrath-Ichendorf е бил изключително важен център за стъкларската индустрия и се е отличавал с майсторите си стъклари, създаващи истински произведения на изкуството с богати орнаменти и изтънчен вкус. През 1990 Ichendorf style center се премества в Милано с желанието да се модернизира и да бъде в близък контакт с дизайнери от цял свят.

Компанията е в постоянно търсене на хармония между традиции и иновации и колекциите  й се отличават с деликатност и елегантност.

 

Специални издания