На брега на Рейн

Интериорите на бара и ресторанта на хотел Hyatt Regency в Дюселдорф са вдъхновени от атмосферата на презокеанските лайнери от началото на миналия век

 

Калина Константинова

 

Френският архитект Оскар Люсиен Оно завърши реновацията на ресторанта и бара на хотел Hyatt Regency в Дюселдорф.

 

 

За проекта Оскар Оно се е вдъхновил от атмосферата на презокеанските лайнери от началото на миналия век. Усещането за лукс, пищност, блясък съществува, но е добре балансирано, благодарение на приглушеното осветление, пастелните тонове и текстурата на материите.

В бара е обособен специален кът само за шампанско. Акцент в него е мащабен полиран съд, служещ за презентация и изстудяване на бутилки, с аспект на скулптурен елемент.

Удобните кадифени фотьойли, разположени около него, ниските масички с  мраморни плотове, пищното осветително тяло, отразяващо интериора създават специална обстановка. През лятото, когато времето го позволява, плъзгащите се остъклени прозорци и врати се отварят напълно, осигурявайки впечатляващи гледки към реката и заличавайки границата между интериор и екстериор. Особено впечатляващо е преживяването вечер, когато светлините на града се отразяват във водата и взаимодействат с осветлението и отраженията върху повърхностите в бара.

 

Друг много интересен акцент в бара е централното осветително тяло с дължина петнадесет метра, изработено от алабастър, месинг и стъкло, произведено във Венеция.

Барът е изработен от много тънки ониксови плоскости, позволяващи на вграденото осветление да създаде много приятна приглушена атмосфера.

 

 

Използваните материали са доста контрастни, но същевременно оформят хармонично пространство. Лакирано дърво, мрамор, месинг, кадифе, муранско стъкло, съжителстват със златисти, оранжеви, червени, медни и кафяви нюанси. Тъканите и тапицериите са в много модерните растителни, животински или арт деко мотиви. Комбинацията между всички материи, тонове и мотиви допринася за усещане за пътешествие във времето.

 

 

Специални издания