Лично пространство

Осигурете си лично пространство! Това е пожеланието и предложението на новата френска фирма за обзавеждане Noppi.

Идеята се ражда от наблюдението, че в градовете пространството е все по-споделено и многофункционално. Независимо дали става въпрос за отворени места, съвместни работни зони или частни домове – интериорите са изпълнени с хора, имат множество приложения, задоволяват различни нужди. Ние споделяме, общуваме и обменяме непрекъснато един с друг. Това, разбира се, е чудесно за нашия социален живот, но, все пак, имаме нужда от почивка от време на време. Нужда от време за себе си, от тишина, за да се съсредоточим, отпуснем … В Noppi вярват, че за да се чувства човек щастлив, трябва да създаде здравословен баланс между социалното взаимодействие и собственото лично време. Би било идеално, ако превключването от едно състояние в друго се случва мигновено. Noppi преосмислят дизайна на традиционните мебели, за да може лесно да създавате свое лично пространство.

Първият фотьойл в портфолиото на марката е Orri. По дизайн на Гаел Хиетин, столът е с дървена структура и подвижно покритие, разработено като оригами. Когато искате да споделяте, да сте активен наблюдател на околното пространство, покритието се прегъва и Orri се превръща в нормален удобен стол. Когато искате да си осигурите уединение, покритието се вдига, за да ви обгърне и да създаде чувство на уютно „гнездо“.  Структурата позволява значително редуциране на околните шумове. Столът е произведен във Франция.

 

 

Вторият стол на Noppi’s се нарича Wraap. Той е със стоманена структура и покритието му е ергономично, с подобрени акустични качества. Още по-елегантен той със сигурност ще има успех поради добрия баланс между практичност и стил.

 

 

Noppi бе една от трите млади компании, избрани от инициативата Futur on Stage на изложението Maison et Objet през януари да покажат своите иновативни продукти, променящи живота на хората към по-добро.

Специални издания