Красотата на коледното преобразяване

Ирена Куртева

Коледа е най-очакваният празник заради тайнството, чудото на сбъдване на желанията, събирането на семейството за това толкова уютно и топло преживяване, размяната на подаръци и споделянето на масата.
Подготовката за празника е най-сладка, пълна с ентусиазъм, а красотата на преобразяването радва цял месец. Ако ви е омръзнала миналогодишната декорация, подменете я с нова или добавете нови неща, цветове или стилове. Периодично се завръща модата в украсата – бяло, злато и сребро, черно, бордо, синьо, а тази година карето и пепитът са много актуални.
Празнична атмосфера създават светещите гирлянди, свещи, фенери, топли одеяла и шалове. Играчките и гирлядните, направени саморъчно или купени, може да са от различни материали – порцеланови, стъклени, от вата и памук, от прежда, дърво, метал, сушени плодове, поставени в подноси, купи, вази или закачени на елхата.
Ако декорацията е от натурални материали, чудесно допълнение към нея са коледни бисквити и сладки, пръчки канела и звезден анасон. С децата ги пригответе, украсете и закачете на елхата или ги поставете в подноси.
Звезди, сърца, кончета, еленчета и други символи веднага се асоциират с атмосферата на този светъл, топъл, уютен семеен празник.

Специални издания