Кофа за боклук…от боклук

Създадена през 1939 г (с изобретяването от Холгер Нилсън на първото кошче за боклук с автоматичен педал за фризьорския салон на съпругата му Мари) датската семейната компания Vipp е извървяла дълъг път, увенчан с изключително признание, а именно приемането на въпросното кошче в постоянната колекция на MoMA в Ню Йорк. През годините портфолиото на Vipp продължава  да се разширява, превръщайки фирмата в референция по отношение на високия клас обзавеждане за дома.

Въпреки това, кошчето остава най-продавания продукт, предлаган в най-различни размери, цветове, покрития, реинтерпретиран от артисти като Деймиън Хърст, Андре Сарайва, Verlingieri, Kevin Lyons…

В най-новата интерпретация на кошчето, компанията показва своята силната екологична ангажираност и използва нов рециклиран материал, получен от производствените дървени и пластмасови отпадъци.  Те се трансформират, пресоват и оформят корпуса на контейнера. Новият материал е светлосив с видими частици, които създават по-сурово, естествено излъчване.

Кошчето е с десетгодишна гаранция. Всички негови елементи са рециклируеми.

 

 

 

Специални издания