Колекция бои „Обърнато наопaки“

Pure&Original е холандска марка висококачествени бои, известна най-вече с естествените си минерални бои, като тебеширената Креда Класико, боите на варова основа Фреско и Стени Маракеш (полиран бетон или Таделакт).

Цветовата гама, която Pure&Original предпочита е спокойна, матова, с меки нюанси на сивото, бежовото и бялото. В колекцията й могат да бъдат намерени и по-земни и сложни нюанси, постигнати с естествени цветни пигменти. Повърхностите са наситени, обогатени, като дори и най-ярките цветове имат изненадващо успокояващ ефект.

За колекцията 2020 „Обърнато наопаки“, фирмата си партнира за трети път с цветовия дизайнер Дагни Търман от норвежкото KOI Color Studio и със Сири Занели от Лондонската архитектурна фирма Collective Works.

„Искахме да създадем колекция, която притежава индивидуалност и същевременно гъвкавост. Цветовете, които включихме, могат да се комбинират перфектно както с модерна така и с традиционна архитектура“, обяснява Ирис Флор, креативен директор на Pure & Original.

Сегашната колекция се движи между разнообразните нюанси на прашно зелено,  прасковено – розово, наситена охра, лавандула и живото синьо на Ив Клейн. Разнообразието от цветове позволява създаването на спокойни, ексцентрични, традиционни и модерни интериори.

Ще ги намерите в шорума на студио Zapriani- https://www.zappriani.bg/, а за повече информация вижте- https://www.pure-original-bg.com/upside-down

 

Специални издания