Журито в 10-то юбилейно издание Ideal Standard Баня на годината 2013

Лазар Лазаров, Бизнес Лидер – клъстер България, Идеал Стандарт Интернешенъл
Председател на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2013
Лазар Лазаров отговаря за развитието на пазарите в страните от клъстер България – България, Полша, Украйна, Румъния, Сърбия, Прибалтийските републики, Унгария, Турция, Албания.
 

 
Арх. Албена Владимирова – Андреева
По неин проект са построени редица жилищни и офис сгради, болници в България и Македония. В областта на интериорния дизайн има реализирани над 200 проекта в България и Виена, Австрия.
Носител е на наградите „Интериор на годината“ на сп. Наш дом, „Къща на годината“ на сп. Идеален дом и награда в конкурса VIP PROPERTY AWARDS 2011. Била е член на журито на конкурсите Интериор на годината, Къща на годината и Баня на годината.
 

 
Доц. д-р Борис Сергинов
Ръководител е на департамент „Дизайн и архитектура“ от 2011 година в НБУ. Негови произведения и инсталации се съхраняват в колекциите на Националната художествена галерия, на Българско посолство в САЩ, в държавни и частни колекции във Финландия, Япония, Канада, Франция, Русия и т.н.
 
 

Арх. Борислав Игнатов
Работил е за едни от най-големите архитектурни фирми в света като Perkins+Will, HLW и  William Rawn. През 2004 г. основава собствена практика. Проектите му „Къщата дърво” и „Къщата на равноденствието” са популярни в Европа, САЩ, Австралия, Китай, Русия и Индия. Тези проекти са удостоени с Голямата награда на Съюза на архитектите в България – 2010 г. и 2012 г.
 

Инж. и дизайнер Гена Събева
Тя е основен двигател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България. Учи интериорен и пространствен дизайн в Германия, Италия и България.
Преди повече от 20 години стартира собствен бизнес с интериорен текстил, мебели и аксесоари за дома. По-късно се специализира в т.анр. „зона нощ” – матраци, подматрачни рамки, възглавници, чаршафи. 
 

Инж. Генчо Гоев
Получава отличията „Дизайнер на годината” и „Най-проспериращ млад дизайнер” само на 22-годишна възраст. През 2011 г. разширява дейността си със създаването на Дизайн център Desense. Гоев е един от създателите на виртуално сдружение на дизайнерите на мебели и интериор dibla.com, а отскоро и нейн собственик.

 
Koh Design Studio, основано от Анелия Кондова и Уу-Хяк Парк
Koh Design Studio за пространствен и интериорен дизайн е създадено от Анелия Кондова и южнокореецът Уу-Хяк Парк. Двамата завършват Пространствен и Интериорен Дизайн в Chelsea College of Art and Design, London. Той работи за екипа на Lotte Department Store, KKWOO’s Architectural Atelier и Лондонският офис на Норман Фостър. Избран от списание IDFX за най-добър млад интериорен дизайнер за 2008 г. в Англия.
Анелия Кондова завършва „Керамика” в Националната Художествена Академия. Със стипендия учи в Cite Internationale Des’ Arts в Париж. Работи като интериорен дизайнер за студио за архитектура и дизайн Dexter Moren Associates, специализирано в строителството и дизайна на хотели.
 
Мила Иванова
Мила Иванова е архитект по образование, свободен дух по призвание. Специализирала в България и Чехия. Oсновател е на cache atelie. Продуктите й LOLL CHAIR и LOLL LAMP са селектирани за изложбата Young Balkan Designers в рамките на фестивала за дизайн MIKSER – Белград през 2013 г. Носител е на наградата на журито на „Ideal Standard Баня на годината 2012”.
 
Виктор Василев
Виктор Василев е сред тримата победители в конкурса Dressed Stone на Marmotech Carrara и Antonio Lupi (2010 г.). Следват наградите: MDF Italia и Cristalplant за дизайн на своята ‘MAMBA’ полица/чин; Chicago Atheneaum of Design ‘Good Design Award’/CTline/Boffi; Interior Innovation Award Imm Koln /Mamba/MDF Italia; ADI Design Index/CTline/Boffi; Interior Innovation Award Imm Koln/Flaps/Antrax.
 
Кирил Станев
Кирил Станев e завършил и практикувал в Лондон. След това работи в Канада, а след това в Швейцария. Има собствено студио. Реализирал е проекти в България, Франция, Италия, Швейцария, САЩ и Великобритания. Удостоен е с наградите: на сп. “Наш Дом” за “Най-добър жилищен интериор” 2010 г.; на радио Браво за “Най-добър интериор на СПА” и “Ideal Standard Баня на публиката 2011”.
 
Ралица Паунова
Ралица Паунова е интериорен дизайнер. В края на 2012 г. създава Рал Дизайн ЕООД. Занимава се с проектиране и дизайн на жилищни и обществени интериорни пространства. За нея интериорът е индивидуалност и светоусещане, а банята – място за духовен и физически ренесанс. Печели приза „Ideal Standard Баня на годината 2012”.
 
Теменужка Захариева
Теменужка Захариева е интериорен дизайнер и журналист. Специализирала интериорен дизайн в Rhodec International, Англия. Следи тенденциите в дизайна, защото е убедена, че те „показват посоката на мислите ни, изразяват настроенията на настоящето и стила на бъдещето”. Интересува се и от ‘зелен дизайн’, като начин на мислене и проектиране. Поддържа няколко блога, посветени на интериорния дизайн.
 
Владислав Василев
През 2003 г. е един от основателите на DIBLA.
Работи като дизайнер на мебели и интериор от 1994 г. до 2012 г. В момента е насочил усилията към средствата за автоматизация на производството на високотехнологични дизайнерски мебели.
 
Величко Великов
Величко Великов работи в областта на дизайна на мебели и продукти. Основател е на дизайнерската група Черга. Съорганизатор на първото Биенале на българския дизайн през 2008 г. Дизайнерът има собствено студио в Лондон, а негови проекти участват в престижни изложения в Европа – Лондон, Париж, Милано, Кьолн, Ливърпул и др.
 
 
Гласувай за Баня на публиката 2013 до 4 март 2014 г. на: www.banianagodinata.com и участваай в томболата за награда от Ideal Standard
 

Специални издания