Стилстрой Трейдинг с иновативни интериорни решения

В края на миналия месец в корпоративната сграда на Стилстрой Трейдинг се проведе ежегодния семинар, който фирмата организира за архитекти и дизайнери. Семинарът премина под мотото "Вдъхновение от иновацията или четвъртото измерение в интериора".
Презентацията беше фокусирана върху колекциите ARSTYL – полиуретанови декоративни профили и елементи, ESSENZA – профили с изчистен дизайн за директно и индиректно осветление, ART DECO – профили, проектирани на база "Златното сечение", CIELO – розетки за модерен интериорен дизайн.

Беше представена и най-новата колекция на NMC -Белгия за 2011 г – ARSTYL NEW, разработена от дизайнера Жофроа Луест. Новаторската идея се основава на взаимовръзката между два елемента – профил и розетка и предизвикателството да се използват заедно класически и съвременни форми в архитектурата. Минималистичният дизайн и изчистеност на линиите им позволяват да излязат извън строгите рамки на класическата употреба.

Само четири елемента (два профила и две розетки) дават необозрими възможности за оформление на интериорни пространства. ARSTYL NEW е създадена, за да внесе стил, динамика и индивидуалност в интериора, прибавяйки четвърто измерение, като напълно преобразява другите три измерения в пространството. Функционалността й се отличава в три основни направления:
– класическо – като подов перваз, стенен фриз или профил за декорация на тавани;
– графично – за персонализиране на зони;
– целесъобразно – създаващо практичност и удобство (цветово разделяне на пространства, указателни табели за изграждане на непрекъснати връзки и др.).
Участниците в семинара също така бяха запознати и с бъдещите проекти на NMC и тенденциите, които ще следва фирмата при създаване на своите нови продукти.

 

Специални издания