Sony получи 15 Red Dot награди за дизайн

Sony отбелязва невероятен успех с общо 15 награди за иновативен дизайн на продуктите на корпорацията от Red Dot. Наградата Red Dot: Product Design – една от най-ценните награди за продуктов дизайн в света – се присъжда от Design Zentrum Nordrhein Westfalen в Есен, Германия. През 2015 г. журито получава 4928 кандидатури от 56 държави – доказателство за глобалното признание на наградата.

 
Най-добрият сред най-добрите
Сред наградите на Sony са и две Red Dot награди „Best of the Best“. С тях са отличени лазерният проектор LSPX-W1S 4K и смартфонът Xperia™ E3.

 
Стилният LSPX-W1S 4K лазерен проектор с ултра къс фокус е първата стъпка към реализирането на концепцията Life Space UX на Sony. Тя  представлява уникално изживяване за потребителя, позволявайки му да се наслади на развлекателното съдържание у дома по един напълно нов и визуално удивителен начин, благодарение на елегантния дизайн на проектора, който се интегрира безпроблемно във всяка част на дома. Лазерният обектив с ултра къс фокус позволява да поставите устройството в близост до стена, давайки му възможност да трансформира цялото пространство в огромен екран с обширен 147-инчов образ, с четири пъти по-голяма яснота от тази на Full HD, превръщайки дома в разгърнато пространство. Стилният, наподобяващ мебел дизайн на 4K проектора с ултра къс фокус се комбинира лесно с обзавеждането, а неговото изискано алуминиево покритие дава луксозен вид на всеки интериор. С вид на елегантна мебел, проекторът привлича вниманието, независимо дали е включен или изключен.

 
Xperia™ E3 е изключително бърз и предлага несравнимо развлечение със забавни и лесни за ползване функции. В тон с красивия дизайн на флагман серията Z3 на Sony, Xperia E3 е стилен и прави впечатление още при изваждането от кутията. Едновременно тънък и лек, E3 е проектиран за удобство и ползване само с една ръка, което го прави идеален за динамичното ежедневие. Xperia E3 разполага също така и с 4.5-инчов дисплей, 5MP задна камера с Xperia приложения за камера и HDR за снимки, както и с мощна издръжлива батерия с режим STAMINA.
 
 
Победител в Red Dot Awards
През 2015 г. Sony получи 13 награди за продуктов дизайн за модели, обхващащи няколко групи продукти на технологичния гигант. Победителите от серията X9500B BRAVIA®, NW-ZX2 Walkman, както и камерата DSC-RX100M3 Cyber-shot са представители на красивия и функционален дизайн, който позволява на електрониката естествено интегриране в жизнената среда на потребителите. Заедно с наградения SRS-X99, те представляват комбинация от най-добрите технологични характеристики и минималистичен, стилен дизайн.
 
Ето и списъка с наградените продукти:
 
Red Dot: Best of the Best    
 
Red Dot
・SRS-X99
 

Специални издания