Sofia Design Week

С първото издание на Sofia Design Week в България ще пристигнат едни от най-авангардните имена в съвременния продуктов, комуникационен, интерактивен и графичен дизайн.

 

Събитието ще се провежда всяка година, а амбициозната цел е България да бъде включена в глобалната дискусия за смисъла и бъдещето на дизайна. С това Sofia Design Week превръща столицата за първи път в домакин на дизайн-събитие от подобен мащаб:

– над 15 световноизвестни експозиции със свободен достъп   като:

 

  • TM city – митичната пътуваща изложба – град от плакати – на холандския дизайнер Ричард Нийсен, която е обиколила няколко континента, има цели 8 квартала.

 

  • Крис Кабел – младата звезда на холандския дизайн, чийто авторски мебели се разпространяват от легендарните DROOG design, ще направи собствена инсталация – изложба за събитието, вдъхновена от София.

 

  • Стефан Кънчев – уникална изложба, резултат от изследването на младия български дизайнер – Магдалина Станчева върху творчеството на човека, който ни завеща запазените знаци на БНТ, НДК, ПЕТРОЛ, СОФИЙСКИ КУКЛЕН ТЕАТЪР и много други.

 

– Next Identity Forum: международното събитие в рамките на фестивала, което събира някои от най-силните имена от авангарда на съвременния дизайн. 17 лектора в 3 дни – от 5 до 7 юни ще приближат хората от креативните професии към идеята за следващата визуална идентичност на средата ни;

 

– пет уъркшопа, водени от най-изявените имена в съвременния дизайн и показващи работния процес на успешните дизайнери;

 

– съпътстващи събития и акции в публичното пространство;

 

– Design Lounge зона в двора на Националната Художествена Академия;

   

Сред гостите на международния форум в рамките на фестивала са Джи Лий от Google Creative Labs, арт-директорът на Лувъра – Филип Апелоа, легендата Руди Бауер и още 17 лектори.

 

Повече информация на www.sofiadesignweek.com

Специални издания