Рекорден успех за Sony на EISA Awards 2019

Sony получи рекордните седем награди от Експертната асоциация за образ и звук (Expert Imaging and Sound Association-EISA), включително и първата си победа в категория „Фотографски иновации.“ EISA е международно известна като експерт в потребителските технологии и включва 55 издания в 29 държави по цял свят.
Фото иновации 2019-2020
 
Автофокус по око в реално време
Подобрените автофокус алгоритми на Sony за фокус по око и фокус по око на животни в реално време прецизно се фокусират върху очите на човек или животно с цел създаване на изображения с изключителна яснота. Фотографите имат възможност да изберат и върху кое око да е насочен фокусът (лявото или дясното). Водещите подобрения в изкуствения интелект също осигуряват надеждно и точно проследяване на обекти в движение: в режим AF-C, фокусът по око в реално време запазва фокуса върху движещите се обекти дори когато част от лицето е временно затъмнена или прикрита от камерата. Тази забележителна технология също е внедрена за първи път в смартфона Sony Xperia 1.
EISA Широкоъгълен твърд обектив 2019-2020
 
Sony FE 24mm F1.4 GM
SonyFE 24mmF1.4 GM е професионално проектиран твърд обектив, осигуряващ изключително ясни изображения, както в центъра, така и по краищата на изображението, дори и при най-отворена бленда на F1.4. Оптичният дизайн се състои от 10 групи с 13 елемента, използвайки два XA (екстремно асферични) елемента и три елемента от ED (изключително ниска дисперсия) стъкло, осигуряващо качеството на изображенията. Междувременно, диафрагмата от 11 ламела създава красив дефокус на фона. Съобразявайки се със стриктните стандарти на G Master, FE 24mm F1.4 GM комбинира висока резолюция и красив дефокус на фона, които са отличителния знак на G Master сериите. Мощната система за фокус DDSSM осигурява бърз, прецизен и тих автофокус, докато 24-сантиметровата минимална фокусна дистанция може да бъде използвана за заснемане на забележителни близки планове Впечатляващото е, че това е най-компактният и лек обектив в своя клас. Той е изключително ефективен за потискане на отблясъци при заснемане на звездни пейзажи.
EISA Портретен твърд обектив 2019-2020
 
Sony FE 135mm F1.8 GM
Забележителният Sony FE 135mm F1.8 GM осигурява невероятно ясни изображения от ъгъл до ъгъл, като в същото време меките дефокусирани фонове и ярки акценти създават изключителни изображения дори на F1.8. Този резултат е постигнат благодарение на иновативния оптичен дизайн, който съчетава XA (екстремно асферични) и ED (изключително ниска дисперсия) елементи във фронталната група за ефективно потискане на всички обичайни за телеобективи отклонения. С прахоустойчива и водоустойчива конструкция, обективът е създаден да работи при предизвикателни метеорологични условия, докато изнесеният ринг за бленда осигурява лесна и интуитивна работа. FE 135mm F1.8 GM предлага 70 см минимално фокусно разстояние, максимално увеличение от 0.25 х, подходящо за близък план и високоефективна система за автофокус, за бързо и прецизно фокусиране на движещи се обекти.
EISA Телефото твърд обектив 2019-2020
 
Sony FE 400mm F2.8 GM OSS
Първият супер-телефото твърд обектив на Sony с голяма бленда е балансиран перфектно и е един от най-леките в класа си. Този вълнуващ обектив създава изображения с отлично качество, забележителна скорост и прецизност при фокусиране. Състои се от иновативен оптичен дизайн, който включва три флуоритни елемента и два високоскоростни XD (extreme dynamic) линейни мотора за проследяване на бързодвижещи се обекти. Механизмът на блендата, съставен от 11 ламела, създава красив дефокус на фона и е съвместим с Sony 1.4x и 2.0x телеконверторите на Sony за дори повече приближение.
EISA Фото/ Видео камера 2019-2020
 
Sonyα6400
Перфектна за създателите на съдържание, които правят също толкова видеа, колкото и снимки. α6400 е комбинация от най-напредналите технологии на бранда, взети от пълноформатната серия фотоапарати, интегрирани в компактно APS-Cтяло. Фокус са новите усъвършенствани възможности за проследяване в реално време и фокус по око в реално време, което държи обекта ясен и фокусиран докато се движи. Други усъвършенствани опции включват 4K HDR видео заснемане, S-Log профили за професионално ниво на обработка на цветовете, 180-градусов повдигащ се екран, както и вход за  микрофон за висококачествен запис на звук.
EISA Компактна камера 2019-2020
 
Sony Cyber-shot RX100 VI
Cyber-shot RX100 VI на Sony притежава най-иновативните фототехнологии, без да прави компромис с джобния си размер, бързата работа и високото качество на изображенията, които се превърнаха в отличителни характеристики на серия RX100. Компактното тяло разполага с ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200ммi F2.8 – F4.5 прибиращ се обектив, електронен визьор и вградена светкавица, даващи ви възможност да заснемете всеки момент, особено докато пътувате. 1,0-типовият 20.1-мегапикселов CMOS сензор, комбиниран с бързия и надежден автофокус по око, осигурява остри изображения и портрети. Камерата предлага и високоскоростно непрекъснато заснемане със скорост до 24 к/с, 4К запис и супер забавен каданс. Безпроблемна връзка с вашия смартфон или таблет се установява чрез Bluetooth, NFC и Wi-Fi.
 
EISA Най-добри шумоизолиращи слушалки 2019-2020
 
SonyWH-1000XM3
С нов подобрен дизайн, слушалките на Sony WH-1000XM3, притежаващи водеща технология за шумопотискане, са еднакво удобни както за слушане по време на дълъг полет, така и за пътуване до работа. Изключителната технология за шумопотискане е с около четири пъти по-голяма производителност при обработка на сигнала от предходния модел. Слушалките се адаптират към различното атмосферно налягане, което ги прави идеални за пътуване. Промяна в силата на звука и изборът на песни от плейлиста става лесно, благодарение на сензорния панел разположен в дясната слушалка. Персонализирането на звука е бързо и лесно чрез приложението Sony Headphones Connect. Животът на батерията достига забележителните 30 часа за едно зареждане (с активирана noise-cancelling функция). Батерията осигурява  до 5 часа възпроизвеждане след само 10 минути зареждане. WH-1000XM3 се предлагат с калъф за удобно пренасяне, кабел за зареждане, кабел за слушане и адаптер за самолет.

Специални издания