Panasonic представя своя водещ OLED телевизор за 2022 г.

Телевизорът се предлага с размери на екрана 55 инча, 65 инча и за първи път 77 инча.

Благодарение на специалната настройка и превъзходната точност на цветовете, OLED телевизорите на Panasonic винаги са били най-добрият избор за гледане на филми и висококачествени телевизионни сериали. Новите подобрения в гейминг функциите правят LZ2000  отличен избор и за геймърите. Сред новите гейминг функции са изобразяване на панел с информация и настройки, наречен Game Control Board, автоматично откриване на графичен процесор NVIDIA, подобрения на латентността при игри с 60Hz и съвместимост с HDMI2.1.

Усилията на Panasonic да предостави оптимално качество на картината и звука на потребителите, независимо от типа съдържание, което гледат и независимо къде и кога го гледат, продължават с оптимизацията на картината въз основа на цветната температура на околната светлина и по-плавно разпознаване на жанра с помощта на изкуствен интелект.

А пълното преработване на предните говорители отключва нови предимства при използването на телевизора, позволявайки прецизно насочване на звука в стаята.

 

 

КАРТИНА, ОПТИМИЗИРАНА ЗА ВРЕМЕТО ОТ ДЕНЯ, ПРЕЗ КОЕТО ГЛЕДАТЕ

 LZ2000 използва модерни сензори за отчитане на цветната температура на околното осветление и настройва нюансите на картината, за да осигури по-естествено възприятие, например когато гледате през нощта.

Тази нова функция е базирана на Автоматичния AI режим на Panasonic, въведен миналата година, който използва изкуствен интелект за разпознаване на възпроизвежданото съдържание в реално време, за да може автоматично да оптимизира качеството на картината и звука спрямо съответния тип съдържание. Целта е да се осигури оптимално качество на картината и звука за всички потребители, независимо от вида на съдържанието, което гледат и без да се налага потребителите да променят настройките всеки път.

Новото за 2022 г. е това, че LZ2000 използва сензори за отчитане на цветната температура на околното осветление, за да оптимизира картината също и спрямо времето от деня, през което се гледа. Това е важно, тъй като хората възприемат „бялото“ по различен начин, в зависимост от околното осветление. Например, в повечето европейски домове през нощта се използват лампи с топли цветове, което означава, че белите цветове на екрана могат да се възприемат като синкави и твърде студени. Новите сензори работят заедно с процесора HCX Pro AI, за да регулират всеки цветови тон поотделно въз основа на околното осветление по най-реалистичен начин, като по този начин осигуряват по-комфортно изживяване при гледане през нощта. Чипът HCX Pro AI работи по много интелигентен и оптимален начин, запазвайки цветовете, с които човешкото око е свикнало, като тоновете на кожата например, за да осигури изобразяване на естествена картина.

 

НАСТРОЕН В ХОЛИВУД ЗА КИНЕМАТОГРАФИЧНО КАЧЕСТВО

 LZ2000 се предлага в конфигурации с размери на екрана 55 и 65 инча, а също така и 77 инча – това, което Panasonic определя като кинематографичен размер „Master OLED Pro – Cinema Size”.

И трите размера използват последно поколение на конфигурацията „Master OLED Pro“ за 2022 г., която е проектирана по поръчка на Panasonic и е предназначена да осигури още повече яркост чрез усъвършенстване на обработката и качеството на картината. Резултатът е допълнително подобрение при средните нива на яркост, осигуряващо по-изразително HDR качество и увеличена прецизност при възпроизвеждане на детайлите в по-светлите зони.

Новият OLED телевизор LZ2000 комбинира технологичното съвършенство на Panasonic, зад което стои японското ноу-хау и инженеринг, с уменията на Стефан Соненфелд за настройка и оптимизиране на цветовете.

Стефан Соненфелд, основател и главен изпълнителен директор на Company 3, е доверен сътрудник на едни от най-добрите режисьори в света. Соненфелд е сред малкото водещи художници, които са доказали силата и значението на цветовете при разказването на истории и емоционалната комуникация. Описан от NPR като „да Винчи на филмите“, Соненфелд е приложил уменията си на колорист при създаването на много популярни филмови шедьоври през последното десетилетие: Роди се звезда, Жената-чудо, Човек от стомана, Красавицата и звярът, Междузвездни войни: Силата се пробужда, Джурасик свят, 300 и др. И подобно на много други водещи колористи, в ежедневната си работа той използва OLED екрани на Panasonic като голямоформатни клиентски монитори. Всъщност, OLED телевизорите на Panasonic широко се използват в много студия и постпродукционни къщи.

LZ2000 поддържа изключително широк спектър от HDR формати, включително Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive и HLG Photo – формат за статични изображения, който пренася фотографията в света на HDR.

 

ЗВУКОВИ ПОДОБРЕНИЯ – НАСОЧЕН ЗВУК

LZ2000 е оборудван със система за насочен звук в допълнение към конфигурацията „360° Soundscape“ на Panasonic, която е в състояние да осигури вълнуващо Dolby Atmos звуково изживяване. Множеството вградени говорители, насочени нагоре, настрани и напред, пресъздават обгръщаща сферична звукова арена от източник с Dolby Atmos звуков формат.

 

ПОДОБРЕНИЯ В ГЕЙМЪРСКИТЕ ИЗЖИВЯВАНИЯ

Panasonic LZ2000 предоставя нови подобрения за нарастващия брой геймъри, които избират телевизорите Panasonic като свои монитори за игри.

Изцяло новата функция, наречена „Game Control Board“, обединява всички необходими настройки и информация за играта на едно място и ги представя с наслагване върху самата игра – така че никога да не се налага да спирате играта, за да получите достъп до тях. Освен това, достъпът до „Game Control Board“ може да бъде програмиран да се осъществява само с едно натискане на дистанционното управление чрез присвояване на персонализирания бутон „my App“.

 

ПОДОБРЕНИЯ ПРИ MY HOME SCREEN 7.0

LZ2000 е оборудван с най-новото издание на високо оценената операционна система за смарт телевизори на Panasonic „My Home Screen 7.0“, която поддържа всички основни услуги за поточно предаване на видео и съдържа някои подобрения по отношение на достъпността, както и при функцията myScenery.

Panasonic работи с Германската федерация на слепите и слабозрящите, за да подобри достъпността за хора с увредено зрение. При LZ2000 потребителите ще получат достъп до всички свързани настройки за достъпност чрез бързо меню, което също така автоматично задейства гласови напътствия. Новото меню за достъпност предоставя и множество полезни функции. Могат лесно да се конфигурират гласово управление, аудио описания, подобряване на диалозите, субтитри за хора с увреден слух и др.

Специални издания